IMG_20220804_122107

Amerikában fejlesztette magát a kapusedző

Szakmai ismereteinek bővítése érdekében utazott az Amerikai Egyesült Államokba Gyenes Dávid, a Kárpáti Farkasok jégkorongklub kapusedzője.

Az USA-beli Cleveland-be utazott nemrég Gyenes Dávid, a Kárpáti Farkasok kapusedzője. A szakember a korábban a Fehérvár AV19-nél is dolgozott Niel Conway kapustáborában bővítette szakmai tudását – olvasható a www.karpatifarkasok.hu oldalon.

„Próbálok arra törekedni, hogy folyamatosan tanuljak és frissítsem a tudásom annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőséget tudjam nyújtani a kapusaimnak. Szerencsére Neil pozitívan állt az érdeklődésemhez és megengedte, hogy csatlakozzam a táborához. Voltak jeges és szárazezdések is, valamint videoelemzések. Remek tapasztalatokat szereztem. Jó volt látni, miként dolgoznak Amerikában és az ott megszerzett tudást biztosan tudom kamatoztatni a Kárpáti Farkasoknál is.” – nyilatkozta a tengerentúli kalandja kapcsán Gyenes Dávid.

A játékosként korábban U17-es amerikai válogatott, több kanadai (OHL, CIS), amerikai (USHL, CHL, ECHL) angol (EIHL) és az olasz ligában is megfordult Neil Conway táborában részt vett a Kárpáti Farkasok U12-es kapusa, Vértes Ádám is.

„Jó volt látni Vértes Ádámot is, hogy hol tart a vele azonos korú amerikai kapusokhoz képest. Azt kell mondanom, remekül helytállt, edzőjeként büszke voltam az ott nyújtott teljesítményére!” – tette hozzá Gyenes Dávid.

(Forrás: Kárpáti Farkasok)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email