erdivsebolcske_220806

Vereséggel indítottak

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE mégis 2–1-es vereséget szenvedett a Tolna Megyei Kupagyőztes Bölcskei SE vendégeként a Mol Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában.

Nem szólhatott volna egy szót sem a hazai publikum, ha a második percben már 2–0-ra vezet a harmadosztályú Érdi VSE  a megyei első osztályú Bölcske otthonában, hiszen előbb Farkas Bálint jobboldali beadása után Szabó Richárd lövését bravúrral védte Varga Máté, a hazaiak kapusa, majd egy perccel később már Gajda Márkó baloldali beadását Farkas 12 méterről lőtte kapura, s ezt is bravúrral védte a bölcskei hálóőr – olvasható az Érdi VSE honlapján.

Az első félidőben valósággal felborult a pálya, s amíg az Érdi VSE-t is korábban irányító, jelenleg a hazaiakat vezető Miskovicz Bálint együttese nem tudta elhagyni saját térfelét, addig az érdiek sorra dolgozták ki a lehetőségeket, de a jól záró védelmen nem találtak rést.

Aztán ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, amikor a 35. percben egy gyors támadásnál szabadrúgáshoz jutott a Bölcske, s az elvégzett pontrúgást egy szép variáció után Hanol Milán értékesítette (1–0).

A hazai előny azonban nem tartott sokáig, hiszen még a szünet előtt Csoma-László Bencét buktatták a bölcskei tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Pintér Nikolasz értékesítette (1–1).

A fordulás után sem változott a játék képe, óriási érdi fölényben zajlott a játék, de a hazaiak is többször veszélyeztettek kontra után, s egyszer kapufáig is eljutottak. Egy hazai kezezésnél néma maradt a játékvezető sípja, s az elmaradt újabb érdi tizenegyes helyett a nem sokkal korábban beálló Pál Szabolcs a kiállítás sorsára jutott, amikor Farsang Patrik fejét veszélyeztette, annak ellenére, hogy az érdi támadó jól láthatóan – és saját elmondása szerint is – visszahúzta a lábát.

Az emberhátrány ellenére is támadásban maradtak a vendég érdiek, de egy hazai szöglet után nem tudtak felszabadítani és Kürti Zsolt kezére pattant a labda, a megítélt tizenegyest pedig a 82. percben Kiss Patrik értékesítette (2–1).

Bár a hajrában is mindent megtett a vendég csapat az egyenlítésért, Varga Máté kapuját már nem tudta bevenni, s tipikus kupameccsen búcsúzott a további küzdelmektől.

Az Érdi VSE legközelebb augusztus 14-én, vasárnap a Balatonfüredi FC vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

Mol Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló
Bölcskei SE–Érdi VSE 2–1 (1–1)
Bölcske, 200 néző. V.: Maml (Sáfárik, Füleki)
Bölcskei SE: Varga M. – Vámosi, Parádi Hajdók, Hanol – Farsang, Benke – Kiss P., Rompos, Horváth M. – Nagy I.
Vezetőedző: Miskovicz Bálint
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Pintér N. – Göblyös, Morvai – Farkas B., Szabó R., Csoma-László, Gajda
Edző: Ebedli Zoltán
Gól: Hanol (37. perc), Kiss P. (82. p. – 11-esből), ill. Pintér N. (43. p.)
Kiállítva: Pál Sz. (77. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email