erdivsebolcske_220806

Vereséggel indítottak

erdivsebolcske_220806

Vereséggel indítottak

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE mégis 2–1-es vereséget szenvedett a Tolna Megyei Kupagyőztes Bölcskei SE vendégeként a Mol Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem szólhatott volna egy szót sem a hazai publikum, ha a második percben már 2–0-ra vezet a harmadosztályú Érdi VSE  a megyei első osztályú Bölcske otthonában, hiszen előbb Farkas Bálint jobboldali beadása után Szabó Richárd lövését bravúrral védte Varga Máté, a hazaiak kapusa, majd egy perccel később már Gajda Márkó baloldali beadását Farkas 12 méterről lőtte kapura, s ezt is bravúrral védte a bölcskei hálóőr – olvasható az Érdi VSE honlapján.

Az első félidőben valósággal felborult a pálya, s amíg az Érdi VSE-t is korábban irányító, jelenleg a hazaiakat vezető Miskovicz Bálint együttese nem tudta elhagyni saját térfelét, addig az érdiek sorra dolgozták ki a lehetőségeket, de a jól záró védelmen nem találtak rést.

Aztán ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, amikor a 35. percben egy gyors támadásnál szabadrúgáshoz jutott a Bölcske, s az elvégzett pontrúgást egy szép variáció után Hanol Milán értékesítette (1–0).

A hazai előny azonban nem tartott sokáig, hiszen még a szünet előtt Csoma-László Bencét buktatták a bölcskei tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Pintér Nikolasz értékesítette (1–1).

A fordulás után sem változott a játék képe, óriási érdi fölényben zajlott a játék, de a hazaiak is többször veszélyeztettek kontra után, s egyszer kapufáig is eljutottak. Egy hazai kezezésnél néma maradt a játékvezető sípja, s az elmaradt újabb érdi tizenegyes helyett a nem sokkal korábban beálló Pál Szabolcs a kiállítás sorsára jutott, amikor Farsang Patrik fejét veszélyeztette, annak ellenére, hogy az érdi támadó jól láthatóan – és saját elmondása szerint is – visszahúzta a lábát.

Az emberhátrány ellenére is támadásban maradtak a vendég érdiek, de egy hazai szöglet után nem tudtak felszabadítani és Kürti Zsolt kezére pattant a labda, a megítélt tizenegyest pedig a 82. percben Kiss Patrik értékesítette (2–1).

Bár a hajrában is mindent megtett a vendég csapat az egyenlítésért, Varga Máté kapuját már nem tudta bevenni, s tipikus kupameccsen búcsúzott a további küzdelmektől.

Az Érdi VSE legközelebb augusztus 14-én, vasárnap a Balatonfüredi FC vendégeként lép pályára az NB III Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

Mol Magyar Kupa, főtábla, 1. forduló
Bölcskei SE–Érdi VSE 2–1 (1–1)
Bölcske, 200 néző. V.: Maml (Sáfárik, Füleki)
Bölcskei SE: Varga M. – Vámosi, Parádi Hajdók, Hanol – Farsang, Benke – Kiss P., Rompos, Horváth M. – Nagy I.
Vezetőedző: Miskovicz Bálint
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Pintér N. – Göblyös, Morvai – Farkas B., Szabó R., Csoma-László, Gajda
Edző: Ebedli Zoltán
Gól: Hanol (37. perc), Kiss P. (82. p. – 11-esből), ill. Pintér N. (43. p.)
Kiállítva: Pál Sz. (77. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email