romaihajo_220725

Római kalandozások

romaihajo_220725

Római kalandozások

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Ingolstadttól (Németország) a Fekete-tengerig (Románia) tartó evezés az országokon átívelő “Living Danube Limes Interreg” projekt keretében valósul meg. A program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a római limes útvonalának emlékeire, egyúttal előhívja és támogassa az együttműködést az érintett Duna-menti települések között. A római hajó egy valós régészeti lelet alapján, korhű eszközökkel készült el német egyetemi kutatók közreműködésével, és ugyanezen csapat szervezte meg a nagyszabású evezős túrát, amelynek Magyarországon is vannak állomásai.

Most minden érdeklődő kipróbálhatja, milyen lehetett a Római Birodalom polgárának lenni Pannonia Provinciában: megcsodálhatunk egy római dunai őrhajót, amelynek feladata a limes őrzése volt.  Megismerhetjük a hajót, a kapitányt és az út részleteit, és vendégül láthatjuk a legénységet, amely mesél a kalandjaikról is, hiszen a Fekete-erdőtől indultak, és útjuk a Fekete-tengerig tart.

Aki szeretne, csatlakozhat is egy szakaszon, akár a szárazföldön kerékpárral vagy gyalogosan, akár a vízen kenuval.

A július 18-án indult evezős program ezen az oldalon követhető, a százhalombattai programot pedig a Százhalombattai Hírtükör tette közzé:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email