22_03_29_erdmost_nincskep

Nyáron sem pihennek

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyáron sem pihennek

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vírusveszély ellenére eredményes évet zárt az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium: a 826 diák átlagos tanulmányi eredménye 4,34 volt, csakúgy, mint tavaly. Az érettségi átlag 4,04 volt, aminek különösen örültünk, hiszen az országos átlag 3,84 – mondta el Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető az ÉrdFM 101.3-nak, hozzátéve: a most végzett  évfolyam csak a gimnázium első évét tudta normál keretek közt, jelenléti oktatásban végigtanulni, hiszen azóta hol teljesen, hol részlegesen zárva volt az iskola, és online oktatás volt.

Az intézményvezető elmondta azt is, hogy nagyon szép versenyeredményeik voltak, a nemzetközi második helyezéstől az országos első helyezésig számtalan díjat elhoztak a gyerekek.

– Bízunk benne, hogy az új tanév teljesen zökkenőmentes lesz, és a régi rend szerint zajlik majd. Vannak olyan rendezvényeink, amelyeket folytatunk – múzeumpedagógiai órák, Európai Parlament Nagykövet Iskolája program, ökoiskolai rendezvények -, és lesznek még új javaslatok is – tette hozzá az intézményvezető.

De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen még tart a nyár, és ez idő alatt sem állt meg az élet a Gárdonyiban. Egy-egy termet a szülők társadalmi munkában, a tankerülettől kapott festékkel festettek ki, és a karbantartó is végzett tisztasági festést. Hamarosan a tornatermet is felújítják.

Az intézményvezető elmondta: júliusban energiatakarékos, új kazánokat kapott az iskola. Hozzátette: nem kaptak olyan megkeresést a tankerülettől, hogy át tudnának-e állni a gázról a fatüzelésre, de ez, mivel 4 ezer négyzetméter alapterületű iskoláról van szó, ez nem is volna valójában megoldható. – Mi eddig is nagyon takarékosak voltunk, és ezután is azok leszünk – és erre neveljük a gyerekeinket is – tette hozzá.

Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető tanév-értékelését itt hallgathatják meg:

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email