gardonyi_suli

Nyáron sem pihennek

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

A vírusveszély ellenére eredményes évet zárt az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium: a 826 diák átlagos tanulmányi eredménye 4,34 volt, csakúgy, mint tavaly. Az érettségi átlag 4,04 volt, aminek különösen örültünk, hiszen az országos átlag 3,84 – mondta el Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető az ÉrdFM 101.3-nak, hozzátéve: a most végzett  évfolyam csak a gimnázium első évét tudta normál keretek közt, jelenléti oktatásban végigtanulni, hiszen azóta hol teljesen, hol részlegesen zárva volt az iskola, és online oktatás volt.

Az intézményvezető elmondta azt is, hogy nagyon szép versenyeredményeik voltak, a nemzetközi második helyezéstől az országos első helyezésig számtalan díjat elhoztak a gyerekek.

– Bízunk benne, hogy az új tanév teljesen zökkenőmentes lesz, és a régi rend szerint zajlik majd. Vannak olyan rendezvényeink, amelyeket folytatunk – múzeumpedagógiai órák, Európai Parlament Nagykövet Iskolája program, ökoiskolai rendezvények -, és lesznek még új javaslatok is – tette hozzá az intézményvezető.

De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen még tart a nyár, és ez idő alatt sem állt meg az élet a Gárdonyiban. Egy-egy termet a szülők társadalmi munkában, a tankerülettől kapott festékkel festettek ki, és a karbantartó is végzett tisztasági festést. Hamarosan a tornatermet is felújítják.

Az intézményvezető elmondta: júliusban energiatakarékos, új kazánokat kapott az iskola. Hozzátette: nem kaptak olyan megkeresést a tankerülettől, hogy át tudnának-e állni a gázról a fatüzelésre, de ez, mivel 4 ezer négyzetméter alapterületű iskoláról van szó, ez nem is volna valójában megoldható. – Mi eddig is nagyon takarékosak voltunk, és ezután is azok leszünk – és erre neveljük a gyerekeinket is – tette hozzá.

Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető tanév-értékelését itt hallgathatják meg:

Archív fotó

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email