hoseg_190612

Megint harmadfokú hőségriasztás lesz az országban

Csütörtöktől szombat éjfélig újra harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben az országban Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelésére, írja közleményében a katasztrófavédelem.

Az országos tisztifőorvos akkor rendeli el a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a katasztrófavédelem felhívja az emberek figyelmét arra, hogy a magas hőség kiemelten veszélyes az idősekre, a gyerekekre és a fizikai munkát végzőkre.

Hőség idején Érden a közterület-felügyelet vizet oszt a kánikulában, a főtéren párakapu működik, a Polgárok Házában klímával hűtött előtér és vízvételi lehetőség várja a kitikkadt járókelőket.

A Család- és Gyermekjóléti Központ (Rómer Flóris tér 1.), valamint a hajléktalanellátás (Fehérvári út 89-91.) szintén hűtött helyiségekkel és friss vízzel áll rendelkezésre.

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email