parakapufoter

Hőség idején

parakapufoter

Hőség idején

A közterület-felügyelet vizet oszt a kánikulában, a főtéren párakapu működik, a Polgárok Házában klímával hűtött előtér és vízvételi lehetőség várja a kitikkadt járókelőket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Életbe lépett a harmadfokú hőségriadó, ami előreláthatóan szombat éjfélig lesz érvényben. Az érdi közterület-felügyelet járja a várost, a buszmegállóban és egyéb frekventált helyeken várakozóknak vizet osztanak – tájékoztatott közösségi oldalán Csőzik László polgármester, aki kéri a lakosságot, hogy aki teheti, 11 és 15 óra között ne tartózkodjon a szabad ég alatt. A saját folyadékpótlásunk mellett figyeljünk arra, hogy háziállatainknak is legyen elegendő friss ivóvize, és biztosítsunk számukra olyan árnyékos helyet, ahol hűsölhetnek.

„Szívből ajánlom a főtéren felszerelt párakaput azoknak, akik a belvárosban gyors felfrissülésre vágynak. A Polgárok Háza ivóvízvételi lehetőséggel, klímával hűtött előtérrel várja mindazokat, akik megpihennének a hőségben” – teszi hozzá a polgármester.

Tetlák Örs alpolgármester  szintén a közösségi oldalán tudatta: a Család- és Gyermekjóléti Központ (Rómer Flóris tér 1.), valamint a hajléktalanellátás (Fehérvári út 89-91.) szintén hűtött helyiségekkel és friss vízzel áll rendelkezésre. A kollégák mindkét helyen gondoltak a társállatokra is, itatókat helyeztek ki a számukra.

„Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy a szökőkutak forgatják a vizet, ezért ezekből semmiképpen se igyanak és lehetőség szerint mosakodásra se ezt a vizet használják” – hangsúlyozta az alpolgármester, hozzátéve: az autókban se állatot, se gyereket ne hagyjunk még rövid időre sem.

Az önkormányzat létesítményei mellett behúzódhatunk a bevásárlóközpontokba, klimatizált üzletekbe is, ha felfrissülésre vágyunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint tovább fokozódik a hőség. A középhőmérséklet ma az ország döntő részén 27, 28, főként a Duna-Tisza közén, illetve városi környezetben helyenként 29 fok körül várható. Pénteken az Alföldön már nagyobb területen is 29 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email