Jakab Dániel 2

Ötödik lett Jakab Dániel az U15-ös birkózó Eb-n

Jakab Dániel 2

Ötödik lett Jakab Dániel az U15-ös birkózó Eb-n

A legjobb nyolc között zárta élete első Európa-bajnokságát Jakab Dániel, az Érdi Spartacus SC birkózója. A 15 év alatti sportolók kontinenstornáján ötödikként fejezte be küzdelmeit a fiatal tehetség.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS


A horvátországi Zágrábban rendezték a korosztályos Eb-t, amelyen a kötöttfogásúak 75 kg-os súlycsoportjában volt érdekelt Jakab Dániel. Első mérkőzésén a nyolcaddöntőben 8-0-s állásnál tussal győzte le a szlovén Nik Bedoeket, ezt követően a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes grúz Giorgi Aladasvilitől. A vigaszágon technikai tussal nyert a szlovák Christofer Kosar ellen, majd a bronzéremért folytatott küzdelemben az ukrán Ivan Yankovskijjal találkozott, ott
azonban sajnos alulmaradt rutinosabb riválisával szemben.

„Az volt a legnagyobb élmény számomra, hogy életem első világversenyén részt vehettem. Kemény, kitartó munka, edzőtáborozás vezetett erre az útra. A versenyen a bronzmeccsig jutottam, de ott sajnos alulmaradtam, mert ukrán ellenfelem erősebbnek bizonyult. Célom, hogy ezután is válogatókat nyerjek, amelyekkel kvalifikálhatom magam újabb világversenyekre.” – értékelt a verseny után Jakab Dániel.

(Forrás/Fotó: Érdi Spartacus SC)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email