293197027_449545670307185_9061593547767064637_n

Aranyérmes Landi Gabriella Prágában

Az érdi Landi Gabriellával felálló magyar női strandkézilabda-válogatott megnyerte a prágai Európa-bajnoki kvalifikációs tornát. A nemzeti csapat hibátlan mérleggel jutott ki a jövő évi kontinenstornára.

A magyar együttes mind az öt csoportmérkőzését győzelemmel zárta a torna első szakaszában. Ezután az elődöntőben folytatták Landiék, ahol a horvátokat 2-0-ra verték. A fináléban a lengyelekkel néztek farkasszemet a mieink, s az első félidő elvesztése után végül szétlövésben, 2-1-re diadalmaskodtak.

“Nagyon örülök, hogy megnyertük a kvalifikációs tornát. Fiatal kerettel mentünk Prágába, de mindannyian 100%-ra törekedtünk és minden meccsünkön a győzelem volt a célunk, ami meg is valósult, hiszen veretlenül szereztük meg az első helyet. Több kiélezett, szoros meccset játszottunk, amiket jó csapatjátékkal és fokozott koncentrációval sikerült végül megnyernünk. Külön élmény volt, hogy az U16-os Eb-vel egyidőben zajlott a torna, így szurkolhattunk a magyaroknak, ahogy ők is nekünk.” – nyilatkozta Landi Gabriella az erdmost.hu-nak.

Sikerének köszönhetően a magyar válogatott kijutott a 2023. évi Európa-bajnokságra.

(Fotó: Landi Gabriella)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email