eladoingatlan_220215

Erre számíthatunk az érdi ingatlanpiacon

eladoingatlan_220215

Erre számíthatunk az érdi ingatlanpiacon

Az ingatlanok értéke vagy ára változik a közeli jövőben? Mekkora kereslet van az érdi lakásokra, és ezt hogyan befolyásolja a benzinár-növekedés?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hétfői Bundáskenyér vendége volt Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa, aki hangsúlyozta: az ingatlanok áremelkedése nem indult el az inflációval együtt. „A forintban kifejezett értékük tehát nem csökken, de a valós értéküket így, az inflációban nem tartják meg” – jegyezte meg.

„Ha két évig nem követi a tíz százalékos vagy annál magasabb inflációt az ingatlanár, akkor elmondhatjuk, hogy 20-30 százalékot veszít majd az értékéből” – mondta a szakember, aki utalt arra is: az infláció miatt nagyon sokan fektetnek be ingatlanba – úgy érzik, jobb helye van így a pénzüknek. Ezért nem számítanak drámai forgalomcsökkenésre a piacon. „Az árak valószínűleg ott maradnak majd, ahol most vannak”.

A szakember az érdi ingatlanpiacról is beszélt. „Tíz százalékos csökkenést várok a budapesti kerületekben, és harmincat az agglomerációban, mert itt jellemző, hogy a családok egy, de gyakran két autót használnak – bejárnak dolgozni a fővárosba. A benzinárak emelkedése pedig fontos tényező abban a döntésben, hogy valaki mondjuk Érden vagy a XI. kerületben vegyen egy ingatlant. A gyengébb kereslet addig lehet jellemző, amíg a háborús helyzet és a benzinár problémaköre helyre nem áll” – fogalmazott.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email