Mandatory Credit: Photo by Valentin Wolf/imageBROKER/REX/Shutterstock (9433091a)
Smartphone screen with Facebook app icon
VARIOUS

El tudja képzelni az életét Facebook és Instagram nélkül?

Mandatory Credit: Photo by Valentin Wolf/imageBROKER/REX/Shutterstock (9433091a)
Smartphone screen with Facebook app icon
VARIOUS

El tudja képzelni az életét Facebook és Instagram nélkül?

Lehet, hogy elbúcsúzhat tőlük, az ír adatvédelmi bizottság ugyanis most megágyazhat a Meta kivonulásának. Van okunk félni? Erről beszélgettünk a Bundáskenyérben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Európai Unió Bírósága 2020 júliusában megsemmisítette az EU és az Egyesült Államok között létrejött, a személyes adatok továbbítását lehetővé tevő, Adatvédelmi Pajzsnak (Privacy Shield) nevezett megállapodást.

Az ír adatvédelmi bizottság nemrég arról tájékoztatta európai kollégáit: megakadályozza azt, hogy a Meta az európai felhasználóinak az adatait az Egyesült Államokba továbbítsa. A határozattervezetet – amely egyébként nem csak a Facebook anyavállalatát érintené – már elküldték a többi európai adatvédelmi szabályozó hatóságnak. Nekik most egy hónap áll rendelkezésükre, hogy véleményt nyilvánítsanak.

Nem ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis jelenleg is tárgyalások zajlanak az Európai Unió és az Egyesült Államok között egy olyan új adattovábbítási szabályozásról, amely lehetővé tenné a Metához hasonló vállalatok számára, hogy az ír megrendeléstől függetlenül továbbra is átküldhessék az adatokat az Atlanti-óceánon.

Talabos Viki közösségi média specialista az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elmondta: könnyen lehet, hogy mire a végéhez ér a jogi eljárás, már lesz egy új adatcsere-egyezmény. Az Egyesült Államok és az Európai Unió márciusban arról tájékoztatott: letették az új egyezmény alapjait. És nem mellékes szempont az sem, hogy Írországnak sem érdeke a Facebook kivonulása, mivel a cég a befizetett adóval jelentős összeggel járul hozzá az ottani költségvetéshez.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email