kf-foto

Korosztályváltások a fókuszban

kf-foto

Korosztályváltások a fókuszban

Bár az előző idény már május elején véget ért és a következő kezdetére is várni kell, a nyári időszakban is akad tennivaló a Kárpáti Farkasok jégkorongcsapatánál – erről beszélt az Érd FM 101.3 Playoff című műsorában Hegyi Ádám, a klub szakmai vezetője.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előző idény végeztével közel háromszáz igazolt jégkorongozópalánta korosztályváltását kellett megoldania a Kárpáti Farkasoknak, melyet már május elején kialakítottak az edzők, így az új keretek készen állnak a következő idényre.

Hegyi Ádám szerint azonban az U10-ből fellépő, már U12-es játékosoknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen ez az a korosztály, ahol kispályáról nagypályára váltanak, amely nagyobb létszámot kíván, míg a sportolóknak az “új” pálya mellett néhány szabályt is meg kell tanulniuk.

A szakmai vezető ismertette, hogy a nemrég érkezett új edző, Kedves Alfréd elsősorban az U12-esek munkájába segít be. Kitért rá, hogy folytatódik a klub Hoki Suli programja, amely az előző évadokban is nagy sikert hozott, hiszen ennek köszönhetően a legkisebb, U8-as korosztály jelentős, 56 fős bázissal dolgozik a következő idényben. Az idősebbek kapcsán viszont még több teendője van a Kárpáti Farkasoknak, hiszen az előző kiírásban negyedik helyen záró U16-os együttesben, valamint a megalakulása után rögtön az osztrák bajnokságba jutó U18-as gárdában is számos olyan tehetség szerepel, aki szeretné kipróbálni magát külföldön is.

„Az U16-os csapatunkból többen is nagy reménységnek számítanak a honi jégkorongban és megpróbálnak külföldre igazolni, mi pedig ez elé nem gördítünk akadályt, mivel ez a magyar jégkorong érdeke. Mi pedig utánpótlásnevelő klub vagyunk és az a célunk, hogy minél több válogatott játékost adjunk a hazai hokinak. Ebből kifolyólag kicsit átalakul az U16-os és az U18-as csapatunk is. Dolgozunk ezen, de azt gondoljuk, hogy jó csapatokat fogunk felállítani a következő szezonban is. Igaz, az is lehet, hogy valamelyik egyesülettel kooperálunk” – fejtette ki Hegyi Ádám.

A szakmai vezető beszélt arról is, hogy a nyári időszakban részt vesznek a második alkalommal életre hívott Érdi Jégkorong Roadshow-n, amely során helyi rendezvényeken ismerkedhetnek meg az érdiek a klubbal. Ennek ellenére úgy érzi a szakember, hogy sokan még mindig nem tudják, hogy Érden van jégkorong, pedig már közel háromszáz sportolót foglalkoztatnak. Hegyi Ádám beszélt még az augusztusi edzőtáborokról és a következő idényről is, amely várhatóan szeptember végén, október elején kezdődik.

(Forrás/Fotó: Kárpáti Farkasok)

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email