vizcsap_210329

Megduplázták a vízfogyasztásukat az érdiek

A múlt heti hőségriadó ideje alatt végig biztonságos volt az ivóvíz ellátás Érden és a környéken, közölte az Érd Fm 101.3 reggeli műsorában, Lanku Ildikó az ÉTV ügyvezetője.

Vízhiány nélkül oldotta meg a hőségriadót az ÉTV

Lanku Ildikó elmondta, hogy a mind a személyi, mind a technikai feltételek maximális kapacitással működtek és az ÉTV munkatársai emberfeletti odaadással dolgoztak azért, hogy a napi átlagos egy csőtőrés okozta ideiglenes vízhiányt a lehető leggyorsabban megszüntessék. Az ügyvezető hozzátette, hogy nyomáscsökkenést tapasztalható volt Érden és a környéken az esti órákban, jellemzően akkor, amikor a locsolóberendezések működésbe léptek. Ennek megszüntetésére azt javasolta, hogy aki csak teheti, inkább az éjszakai órákra állítsa be a locsolók működését.

Egész nyáron lesz víz

Az ÉTV ügyvezetője az interjúban kihangsúlyozta, hogy a múlt héten jól vizsgázott a rendszer, a nyáron újabb hőségriadók esetén sem kell vízhiányra készülnünk (kivéve valamilyen óriási havaria csőtőrés esetén.)

A határon voltunk

Egy átlagos nyári napon a vízfogyasztás Érden 12.500 köbméter, személyenként ez 167 litert jelent. Múlt héten a hőségriadó ideje alatt a legnagyobb mennyiség 23.000 köbméter volt, ami egy főre vetítve 307 liter fogyasztást jelent, vagyis megdupláztuk a fogyasztásunkat. “Ki tudtuk szolgálni, de ehhez rengeteget kellett már év eleje óta számolnunk, ugyanis mi is tapasztaljuk, hogy gombamód szaporodnak a társasházak, amelyeknek a fogyasztását is követnünk kell!” – tette hozzá Lanku Ildikó.

Reggel vagy este locsoljuk meg inkább a növényeket!

Lanku Ildikó azt tanácsolja, hogy kánikulában ne öntözzünk napközben! A túlzott párolgás miatt nem érdemes a déli órákban locsolni, sokkal eredményesebb egy reggeli vagy esti locsolás. Ne pazaroljuk a vizet! Az erős szél elfújja a növények számára kijuttatott vizet, a maradékot meg hamar elpárologtatja. Esőztető módszerrel csak a reggeli órákban öntözzünk, egyébként a növények gyökérzónáit célozzuk meg! A lehető leghatékonyabb módszer a csepegtetéses öntözés. Használjunk kútvizet, vagy ha van rá helyünk, állítsunk szolgálatunkba egy esővízgyűjtőt.

 

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email