vizcsap_210329

Megduplázták a vízfogyasztásukat az érdiek

vizcsap_210329

Megduplázták a vízfogyasztásukat az érdiek

A múlt heti hőségriadó ideje alatt végig biztonságos volt az ivóvíz ellátás Érden és a környéken, közölte az Érd Fm 101.3 reggeli műsorában, Lanku Ildikó az ÉTV ügyvezetője.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vízhiány nélkül oldotta meg a hőségriadót az ÉTV

Lanku Ildikó elmondta, hogy a mind a személyi, mind a technikai feltételek maximális kapacitással működtek és az ÉTV munkatársai emberfeletti odaadással dolgoztak azért, hogy a napi átlagos egy csőtőrés okozta ideiglenes vízhiányt a lehető leggyorsabban megszüntessék. Az ügyvezető hozzátette, hogy nyomáscsökkenést tapasztalható volt Érden és a környéken az esti órákban, jellemzően akkor, amikor a locsolóberendezések működésbe léptek. Ennek megszüntetésére azt javasolta, hogy aki csak teheti, inkább az éjszakai órákra állítsa be a locsolók működését.

Egész nyáron lesz víz

Az ÉTV ügyvezetője az interjúban kihangsúlyozta, hogy a múlt héten jól vizsgázott a rendszer, a nyáron újabb hőségriadók esetén sem kell vízhiányra készülnünk (kivéve valamilyen óriási havaria csőtőrés esetén.)

A határon voltunk

Egy átlagos nyári napon a vízfogyasztás Érden 12.500 köbméter, személyenként ez 167 litert jelent. Múlt héten a hőségriadó ideje alatt a legnagyobb mennyiség 23.000 köbméter volt, ami egy főre vetítve 307 liter fogyasztást jelent, vagyis megdupláztuk a fogyasztásunkat. „Ki tudtuk szolgálni, de ehhez rengeteget kellett már év eleje óta számolnunk, ugyanis mi is tapasztaljuk, hogy gombamód szaporodnak a társasházak, amelyeknek a fogyasztását is követnünk kell!” – tette hozzá Lanku Ildikó.

Reggel vagy este locsoljuk meg inkább a növényeket!

Lanku Ildikó azt tanácsolja, hogy kánikulában ne öntözzünk napközben! A túlzott párolgás miatt nem érdemes a déli órákban locsolni, sokkal eredményesebb egy reggeli vagy esti locsolás. Ne pazaroljuk a vizet! Az erős szél elfújja a növények számára kijuttatott vizet, a maradékot meg hamar elpárologtatja. Esőztető módszerrel csak a reggeli órákban öntözzünk, egyébként a növények gyökérzónáit célozzuk meg! A lehető leghatékonyabb módszer a csepegtetéses öntözés. Használjunk kútvizet, vagy ha van rá helyünk, állítsunk szolgálatunkba egy esővízgyűjtőt.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email