1306_pali_sajto

Intézményt vagy közterületet nevezhetnek el Szél Pálról

Vezér Mihály Százhalombatta polgármestere ősszel kezdeményezni fogja, hogy valamelyik városi intézmény, vagy közterület Szél Pál nevét viselje – hangzott el a július 4-ei sajtótájékoztatón. A dunafüredi városrész önkormányzati képviselője hosszan tartó betegség után 66. életévében, július 2-án hunyt el.

Vezér Mihály őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló családnak, kiemelve, hogy Szél Pál pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Tevékenyen részt vett a város életében, képviselőként az Ifjúsági Sport és Közrendi Bizottságot vezette, tagja volt az ÉSZKE civil szervezet elnökségének, alapító-vezetője volt a helyi polgárőrségnek. Hatodik danos nagymesterként meghatározó egyénisége volt a hazai és a nemzetközi cselgáncs sportágnak is. Nem ismerte a félelmet, mindig a gyengék védelmezője volt, kiállt mellettük és segítette őket.

A polgármester elmondta, hogy Szél Pál emléke előtt úgy adózhatnak a legmegfelelőbben, ha az általa végzett feladatokat a tőlük telhető legjobban próbálják ellátni. Szellemiségét szem előtt tartva fogják folytatni a dunafüredi városrészben végzett munkát. A városvezető Török Sándor alpolgármestert, a részben benyúló, szomszédos 5. számú választókerület és az ÉSZKE képviselőjét bízta meg a 6. számú, dunafüredi választókerület érdekképviseletével, amihez minden segítséget megad.

A polgármester a Képviselő-testület felé azt is kezdeményezi, hogy Százhalombatta város saját halottjának tekintse Szél Pált, és ennek megfelelően díszsírhelybe helyezzék végső nyugalomra. A temetés időpontjáról értesíteni fogják a nyilvánosságot.

Vezér Mihály újságírói kérdésre válaszolva szólt arról, hogy a jogszabály szerint négy hónapon belül időközi választást kell tartani a 6. számú választókerületben, amelynek időpontját a Helyi Választási Bizottság határozza meg.

Felidézte, hogy Szél Pál nagyon sok oldalú ember volt, önvédelmi témájú könyvet írt, amit a város adott ki. Százhalombatta az országban egyedüliként kötött szakmai együttműködési megállapodást a Testnevelési Egyetemmel, ami nagyban neki köszönhető. Halála előtt egy héttel még részt vett azon a szintén az egyetemmel való egyeztetésen, aminek témája a Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete konferenciájának városban történő megrendezése volt.

Három hónapot töltött a Vértesben, ahol sok akadályt leküzdve, magára volt utalva. Járt Brazíliában, ahol önvédelmet tanított a rendőröknek, amikor pedig véget ért a tanfolyam, indián vezetővel három hétre elment az Amazonas őserdőbe. Százhalombatta kabalafigurája, “Gyapi” is a nevéhez köthető; ő találta meg a Duna-parton a gyapjas állat csípőcsont maradványát, amit régészek vizsgáltak meg, és igazolták, hogy a múltban a környéken élt a mamutfaj. “Csak az hal meg, akit elfelejtenek, vele ez nem történhet meg, mert mindig velünk lesz” – zárta gondolatait Vezér Mihály.

Török Sándor alpolgármester úgy fogalmazott, hogy Szél Pál halálával Százhalombatta már nem lesz olyan, mint korábban volt. Felidézte, hogy az 1970-es évektől fogva, húsz éves koruk óta ismerték egymást, 28 évet dolgoztak együtt képviselőként. Önzetlen, jószívű ember volt, aki sokaknak igyekezett segíteni. “Paja és Dunafüred egyek voltak” – mondta Török Sándor, hozzátéve, hogy megpróbálja még nagyobb odafigyeléssel képviselni a városrész érdekeit. Emlékeztetett arra, hogy Szél Pál elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Százhalombatta az elsők között nyerte el a “Nemzet Sportvárosa” örökös kitüntető címet. Pótolhatatlan, nagyon nagy veszteség érte a várost – fogalmazott, egyúttal őszinte részvétét fejezte ki a családnak.

Forrás: Százhalombattai Hírtükör

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email