viragzofaEUillusztracio_220419-scaled-pnl1q7kwics5kenu1ncpffnvpfrt4e6pj5syby7js0

Újra versenghetnek a városszépítők Százhalombattán

A koronavírus-járvány miatt az előző két évben elmaradt, de az idén ismét meghirdették a "Tiszta udvar – rendes ház" városszépítő versenyt a szomszédos városban.

Több mint egy hónapja jelent meg a kiírás, és még csaknem egy hónapon át várják a nevezéseket három kategóriában:  társasházak előkertje; a legszebb virágosított ablak vagy erkély; családi házak előkerte és a kapcsolódó környezet– ismertette Török Sándor, Százhalombatta alpolgármestere az Érd FM 101,3 Zónázó című műsorában.

A nevezési lap letölthető a város honlapjáról, de a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán is elérhető. A kitöltött nyomtatványt július 24-ig lehet bedobni a hivatalban kihelyezett gyűjtőládába.

Már szépen gyűlnek a nevezések: az előző évek tapasztalata az, hogy minden kategóriában 50-60 pályázó szokott lenni – tette hozzá az alpolgármester.

A verseny lezárása után, augusztus 1. és 5. között, egy szakmai bizottság végigjárja a helyszíneket, és a látottak alapján tesznek javaslatot a nyertesekre. Az ünnepélyes eredményhirdetést a 28. Battai Napok nyitónapján, szeptember 10-én tartják.

A „Tiszta udvar – rendes ház” felirattal és évszámmal ellátott táblán kívül az első három helyezett pénzjutalmat is kap.

Török Sándor kitért arra, hogy mivel sok éve hagyomány a városszépítő verseny Százhalombattán, érdemes tudni, hogy aki egymás után háromszor megnyerte az elismerést, az „örökös bajnoki címet” kap, viszont később már nem nevezhet.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email