semmelweis_220701-pr4j5nubv9r7pg6uhnyptvr07a4htdygfis3f9ojj4

Folytatódó fejlesztések az érdi egészségügyben

semmelweis_220701-pr4j5nubv9r7pg6uhnyptvr07a4htdygfis3f9ojj4

Folytatódó fejlesztések az érdi egészségügyben

Gőzerővel folytatjuk az egészségügyi fejlesztéseket, mert az érdiek egészsége számunkra mindennél fontosabb - hangsúlyozta közösségi oldalán Csőzik László polgármester, a Semmelweis-nap apropóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közösségi oldalán mondott köszönetet pénteken Csőzik László polgármester az egészségügyben dolgozóknak. Felidézte Semmelweis Ignác munkásságát, hangsúlyozva: az anyák megmentője a hétköznapok hőse volt, aki aprólékos, kemény munkával érte el világraszóló eredményeit. Akik ma az egészségügyben dolgoznak, ugyanúgy a hétköznapok nem hétköznapi hősei.
“A minap személyesen is megköszöntem szakrendelőnk, a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény dolgozóinak munkáját. A Semmelweis-napi ünnepségen átadtuk az 5-35 éve ott dolgozók törzsgárda-elismerését. Elmondtam, hogy nem állunk le, gőzerővel folytatjuk az egészségügyi fejlesztéseket, mert az érdiek egészsége számunkra mindennél fontosabb. Önkormányzatunk évente 30 millió forinttal támogatja az műszaki fejlesztéseket, orvosi eszközbeszerzést. A Modern Városok Program keretében több olyan beruházást folytatunk, amely növeli az egészségügy színvonalát és fenntarthatóságát. Ezek közé tartozik az orvosi eszköz- és informatikai fejlesztés, a naperőmű-beruházás és az egynapos sebészet felújítása. Ezek összesen 265 millió forintba kerülnek” – hangsúlyozta.
A Romicsban jelenleg 42 szakma képviselője dolgozik, és több új rendeléssel bővült a kínálat: 2021-ben nyílt meg az onko-hematológia és a nőgyógyászati endokrinológia, 2022-ben pedig a gyermekszemészet, és várhatóan szeptembertől elérhető lesz az ENG/EMG, azaz a perifériás idegek és izmok állapotát ellenőrző vizsgálat lehetősége – tette hozzá Csőzik László, aki azzal zárta szavait:  nagyon büszke a Romics gárdájára, hogy egyre több és felkészültebb szolgáltatással várják a pácienseket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email