zamoriutikorforgo_220331-pmogc9rvbkr2lzfoau67tjhhwqwvr1m6sz3evwr4yo

Hétfőtől jelentősen változik a forgalmi rend a Zámori úton

Sebességkorlátozásra, félpályás munkavégzésre és jelzőőrös forgalomirányításra számítsanak a Zámori úton hétfőtől az arra közlekedők, ugyanis a projekt előkészítése után most már felvonulnak a munkagépek is.

A félpályás lezárás nagyjából a Zámori úti benzinkút (Fecske utca torkolata) és a Fehérvári út sarkán lévő ipari telep bejárata közötti szakaszt érinti – tájékoztatta az ÉrdMostot László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

A Kakukk utcát kordonnal lezárják majd a Zámori felé, de a Fehérvári irányából (például a Kánya utcán keresztül) megközelíthető lesz. A Fecske utca elején nem lesz kordon, mivel zsákutca, megközelítését a Zámori felől a kivitelező a munkálatok ellenére biztosítja majd.

Ugyanakkor a lezárás érinti a Fehárvári-Zámori kereszteződés forgalmi rendjét is: a jelzőlámpákat kikapcsolják, pontosabban átállítják sárga villogó jelzésre.

A projektről: a Fehérvári-Zámori lámpás csomópont átengedőképessége jelenleg nem megfelelő, sokszor alakul ki itt dugó, ezért körforgalom kerül majd a helyébe. Az új körforgalomnál több zebra létesül majd, ezeknél az út és a járda összekötése akadálymentes lesz. Új, kulturált buszmegállókat is telepítenek.

A projekt keretében a Zámori út egészen a Vadlúd utcáig megújul, mellette az érdi oldalon járda épül. A csapadékvíz-elvezető árok rendbetételére, valamint az út alatt futó 50 éves azbesztcement vízvezeték csövek cseréjére is sor kerül.

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email