22_03_29_erdmost_nincskep

Elkezdődött az idei év egyik legjelentősebb érdi útépítési projektje

22_03_29_erdmost_nincskep

Elkezdődött az idei év egyik legjelentősebb érdi útépítési projektje

A tervbe vett csomópont-átépítések közül az egyik legfontosabb a Fehérvári-Zámori – jelenleg jelzőlámpás – kereszteződés teljes körű felújítása, ami június 14-én startolt el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Fehérvári-Zámori kereszteződés régóta Érd közlekedésének egyik neuralgikus csomópontja. Dugó dugót követ, az ember bosszankodva ücsörög az autójában, hogy a lámpa végre zöldre váltson. De valaki mindig piros lapot húz, a sor araszolgat, úgyhogy ha a bosszankodásnak lenne mértékegysége, azt bizonyára erről a csomópontról neveznék el. Ráadásul nemcsak az érdiek nyűgösek errefelé, a tárnokiaknak is kijut bőven az idegeskedésből, mert ők leginkább ezen az útvonalon igyekeznek hazafelé.

Jó hír érdinek és tárnokinak egyaránt, hogy a jelzőlámpás kereszteződés körforgalommá építik át, akkor aztán egy csapásra megoldódik mindenki gondja.

Június 14-én a munkálatok el is kezdődtek. Azt nem állítjuk, hogy a bosszankodók száma egyik napról a másikra megszűnik, hiszen a nehézségek – átmeneti jelleggel – most kezdődnek igazán, mert ugyebár minden építkezés forgalomkorlátozással jár. A kivitelezők és a városvezetés ez úton is köszöni a közlekedők türelmét.

Hogy mi várható? Valami ilyesmi: Az első két hétben a kivitelező előkészíti a területet, hogy az építkezés akadálytalanul folyhasson, ennek sajnos néhány faáldozatul esik, a cserjéket is visszavágják.

A munkálatok idején ideiglenes félpályás útlezárások várhatók, amit jelzőőrök irányítanak majd.

Június 30-tól pedig maga az útépítés is kezdetét veszi a Zámori úton, ennek pontos menetéről, a forgalmi rend megváltozásáról a közeljövőben részletesen beszámolunk majd, kövessék az érdi média (erdmost.hu, Érdi Újság, Érd FM, Érd Tv) híradásait.

És hogy mi lesz a hozadéka az egész felhajtásnak? Nem kevés, higgyék el. Az új körforgalomnál például több lesz a zebra, az út és a járda összekötése akadálymentes lesz a mozgásukban korlátozottak számára is, az úgynevezett taktilis jelek – speciálisan kiöntött térburkoló elemek – segítségével pedig a gyengénlátók is biztonságosan közlekedhetnek majd, ráadásul új, kulturált buszmegállókat is telepítenek.

A projekt keretében a Zámori út egészen a Vadlúd utcáig megújul, mellette az érdi oldalon járda épül. A csapadékvíz-elvezető árok rendbetételére, valamint az út alatt futó 50 éves azbesztcement vízvezeték csövek cseréjére is sor kerül.

És ezzel még nincs vége. A következő lépésben átépítik a balesetveszélyes Zámori út–Vadlúd utca csomópontot is – reményeink szerint – még nyáron megtörténhet a munkaterület átadása. Ott már rég lezárult a közbeszerzés, a nyertes aláírta a szerződést, már csak egy kormánydöntésre várunk, ami a kormányalakítás miatt egyelőre k

fotó: Érdi Újság

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email