tipolyidős_220610

Indul az eszközbeszerzés

Többször írtunk már a Topoly utcai idősotthonról, ami az önkormányzat fenntartásában működik. Van azonban egy olyan, önköltséges része is az intézménynek, amit még nem adtak át. Arra kerestük a választ, miért nem került, és mikor kerülhet sor erre.

Külföldön élő olvasónk fordult hozzánk kérdésével. Mint írja, Érden lakó édesanyja szeretne beköltözni a városi idősotthon fizetős részlegébe, és több hó[1]napja várakozik arra, hogy a Topoly utcai létesítmény e szárnyát is átadják.

Korábban levélben értesítették, hogy várhatóan május közepe táján lesz lehetőség a beköltözésre, de kiderült, hogy erre még várni kell. „Mivel anyukám háza lakhatatlanná vált, és egészsége is hanyatlik, áthidaló megoldásként napidíjas elhelyezést szerettünk volna találni, de ott is hosszú a sorban állás. Talán Önök fel tudnák hívni az illetékesek figyelmét erre a helyzetre. Főképpen arra szeretnék választ, hogy az új épület miért áll kihasználatlanul” – írja a hölgy.

A Topoly utcai Szociális Gondozó Központ folyamatban lévő fejlesztését a jelenlegi, 2019-ben megválasztott városvezetés úgy vette át, hogy a projekt eredeti tartalmában komoly hiányosságok voltak, számos pótmunkát kellett megrendelni – reagált László Ferenc, a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője, megjegyezve: a régi idősotthon épületének számos felújítási elemét, illetve a régi főbejárat, valamint a kerítés cseréjét sem tervezték be 2019 előtt. Változtatni kellett az épületbe kerülő ellátások összetételén is, hiszen a tervekben az szerepelt, hogy egy ingatlanban lesz az összes hajléktalanellátás, a családok átmeneti otthona és az idősek otthona is. Ez szinte megvalósíthatatlan lett volna, ráadásul a környék lakói is tiltakoztak az előző ciklusban kidolgozott tervek ellen. Az ellátási formák újragondolása hatással volt az épület belső kialakítására – amit így szintén újra kellett tervezni –, és a helyiségekbe kerülő, az adott szolgáltatásokhoz kapcsolódó eszközök beszerzésére is.

„Kiderült, hogy az eszközbeszerzést sem gondolták végig, illetve tervezték meg rendesen 2019 előtt. Az egy dolog, hogy az előző városvezetés olyan eszközöket is szeretett volna megrendelni, amelyekre nagy szükség nem volt (például aranyozott feszületek), de a beszerzett vagy beszerzendő eszközök nagy száma (15 eszközcsoport) miatt még a leltározási szolgáltatást is külön kell megrendelnünk, mert az önkormányzatnak nincs megfelelő kapacitása, nincs elég embere erre a feladatkörre” – reagált lapunknak Tetlák Örs alpolgármester.

Hozzátette: a gépjárművek beszerzése már elindult, a napokban megkezdik további 14 eszközcsoport – így a bútorok – beszerzését is. „Az önkormányzatot kötik a jogszabályok, az eljárásoknak több hónapos az átfutása, ezért türelmet kérünk az érdiektől. Amint lezárul a bútorok és egyéb eszközök be[1]szerzése, megnyitjuk az idősotthon önköltséges részét is, illetve a családok átmeneti otthonának költözésére is ekkor kerül majd sor” – zárta szavait.

Az idősotthon önkormányzat által fenntartott része 2021 januárja óta működik már az épüetben, jelenleg hatvanhat idős ember ellátásáról gondoskodnak.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Sífutás, úszás, labdarúgás és röplabda. Ezek a témák várják Önöket az Érd FM 101.3 hétvégi sportműsorában, a Playoff-ban.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email