vihar_190826

Elöntött ingatlanok, kidőlt fák

Érdet sem kímélte a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső csütörtökön, illetve péntek hajnalban. Udvart, garázst, pincét öntött el a víz, több helyen fák dőltek ki.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az első bejelentés kettő óra után pár perccel érkezett a Torockói utcából, ahol egy családi ház udvarát öntötte el a csapadék. Az érdi hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, ahová a víz nem tudott betörni, így itt tűzoltói beavatkozás nem történt. A Faragó utcában egy kidőlt fa okozott forgalmi akadályt. A nyolc méter magas fát a tűzoltók láncfűrész segítségével összedarabolták.

A Csanád utcában egy negyvenöt négyzetméteres mélygarázst árasztott el a csapadék. A garázsban közel egy méter magasságban állt a víz, amit a tűzoltók szivattyú segítségével távolítottak el. A Daróci utcában szintén mélygarázsból kellett a vizet kiszivattyúzni a tűzoltóknak.

Az Aladár utcában egy húsz négyzetméteres pincében hatvan centiméter magasságban állt a víz, amit a tűzoltók kiszivattyúztak. Az Orchidea utcában egy tíz méteres fa dőlt ki gyökerestől, amit motoros láncfűrésszel összedaraboltak. Ma reggel a Felső utcában egy nagy méretű faágat távolítottak el a tűzoltók, ami egy kerítés kapujára dőlt – tájékoztatott Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Archív fotó

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email