gyerektabor

Hurrá, nyaralunk!

Június 27-étől augusztus 19-éig várja az általános iskolás gyerekeket az érdi napközis tábor a Bolyai iskolában és a Földrajzi Múzeum kertjében.

A szakmai programot és a felügyeletet idén is a Szociális Gondozó Központ biztosítja. Ami újdonság, hogy már nem a Covid- szabta keretek közt tudnak csak programokat szervezni, hanem kirándulások is beleférnek minden turnus tematikájába – tudtuk meg Bereiné Petrik Mária intézményvezetőtől.

Látogatást szerveznek a battai Régészeti Parkba, a Tropicariumba, sárkányhajóznak a Velencei-tavon, kirándulnak a Western-faluba Tordasra, illetve a Rebel Beachre, Martonvásárra, terveznek mozizást és pikniket a Papi földeken, hogy csak párat említsünk a külső programok közül. Minden héten más-más tematikához kapcsolódnak majd a játékok: retró, sport, környezetvédelem, állatok, cowboyok, illatok és ízek, óhajok hete – és végezetül az utolsó, záró hét… És a két hónap tele mozgással, kézműveskedéssel, meglepetésekkel és vendégelőadókkal, ahogy ez már lenni szokott a városi napközis táborban. A nyolc hét alatt integráltan oktatható SNI-s gyermekeket is fogadnak, de a szakértői véleményt csatolni kell a jelentkezési laphoz.

„Újdonság, hogy idén együttműködünk a Szikra Egyesülettel: egyik speciálisan képzett kollégájuk foglalkozik majd a napközis táborba járó SNI-s gyermekekkel, a Szociális Gondozó Központ szociálpedagógusaival együttműködve” – tette hozzá az intézményvezető.

A tábor hétköznaponként 8-tól 16 óráig várja a gyerekeket, ügyeletet tartanak reggel 7 és 8, illetve délután 4 és 5 óra között. A napközis tábor egy hétre, teljes ellátással, a kirándulások és egyéb programok minden költségével 12 ezer forintba kerül az érdi gyerekeknek (szociális rászorultság esetén 7 ezer forint a heti díj, ezt a kedvezményt kérelmezni kell a hivatal szociális főosztályánál).

Aki a mostani tanévre vonatkozóan rendelkezik érvényes gyermekétkeztetési térítésidíj-kedvezménnyel, az a tábor idejére is igénybe veheti azt. Nem Érden élő gyerekeknek a tábor 25 ezer forintba kerül egy hétre. Jelentkezni az erd.hu honlapról letölthető nyomtatványon lehet, amit az intézményi gondnokságra kell elküldeni e-mailben (gondnoksag@erd.hu), de le lehet adni személyesen is.

A térítési díjat ugyanitt lehet befizetni, a jelentkezéssel egy időben (személyesen vagy átutalással, feltüntetve a gyermek nevét és a választott turnust). A táborba kizárólag az első osztályt már elvégzett tanulók jelentkezhetnek, befejezett 8. általános iskolai osztályig. A jelentkezést a térítési díj befizetésének időrendi sorrendjében fogadják el, egy turnusban legfeljebb hatvan gyermeket fogadnak.

„Kérjük a szülőket, hogy aki a következő heti turnusra szeretne jelentkezni, legkésőbb az előző csütörtökön jelezze részvételi szándékát, és rendezze a térítési díjat. Így a kollégáknak elegendő idő áll rendelkezésükre, hogy a csoportbeosztást, illetve a gyermek étkezését intézzék” – hangsúlyozta Bereiné. Elmondta azt is, hogy a Szociális Gondozó Központ hét-nyolc kollégája foglalkozik majd a hatvan gyerekkel. A táborozókat három csoportba osztják, mindegyiknek lesz egy-egy veze[1]tője, a többiek az ő munkájukat segítik, a táborvezető pedig koordinálja a tábor életét: „Egy védőnő is dolgozik majd velünk, és lesz egy kijelölt ügyeletes gyermekorvos, akihez fordulhatunk problémák esetén.”

A jelentkezési lap és egyéb információk itt találhatók.

Az Intézményi Gondnokság címe: 2030 Érd, Budai u. 14.
Telefonszám: 06-23-521-164, 06-23-521-166
Bankszámlaszám:
11784009-15440457-00000000 (OTP Bank Nyrt.)
Nyitva tartás: 2022. június 27. – 2022. augusztus
19. közötti időszakban:
hétfő és szerda: 8.00 – 14.00 óráig

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email