gyerektabor

Hurrá, nyaralunk!

gyerektabor

Hurrá, nyaralunk!

Június 27-étől augusztus 19-éig várja az általános iskolás gyerekeket az érdi napközis tábor a Bolyai iskolában és a Földrajzi Múzeum kertjében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szakmai programot és a felügyeletet idén is a Szociális Gondozó Központ biztosítja. Ami újdonság, hogy már nem a Covid- szabta keretek közt tudnak csak programokat szervezni, hanem kirándulások is beleférnek minden turnus tematikájába – tudtuk meg Bereiné Petrik Mária intézményvezetőtől.

Látogatást szerveznek a battai Régészeti Parkba, a Tropicariumba, sárkányhajóznak a Velencei-tavon, kirándulnak a Western-faluba Tordasra, illetve a Rebel Beachre, Martonvásárra, terveznek mozizást és pikniket a Papi földeken, hogy csak párat említsünk a külső programok közül. Minden héten más-más tematikához kapcsolódnak majd a játékok: retró, sport, környezetvédelem, állatok, cowboyok, illatok és ízek, óhajok hete – és végezetül az utolsó, záró hét… És a két hónap tele mozgással, kézműveskedéssel, meglepetésekkel és vendégelőadókkal, ahogy ez már lenni szokott a városi napközis táborban. A nyolc hét alatt integráltan oktatható SNI-s gyermekeket is fogadnak, de a szakértői véleményt csatolni kell a jelentkezési laphoz.

„Újdonság, hogy idén együttműködünk a Szikra Egyesülettel: egyik speciálisan képzett kollégájuk foglalkozik majd a napközis táborba járó SNI-s gyermekekkel, a Szociális Gondozó Központ szociálpedagógusaival együttműködve” – tette hozzá az intézményvezető.

A tábor hétköznaponként 8-tól 16 óráig várja a gyerekeket, ügyeletet tartanak reggel 7 és 8, illetve délután 4 és 5 óra között. A napközis tábor egy hétre, teljes ellátással, a kirándulások és egyéb programok minden költségével 12 ezer forintba kerül az érdi gyerekeknek (szociális rászorultság esetén 7 ezer forint a heti díj, ezt a kedvezményt kérelmezni kell a hivatal szociális főosztályánál).

Aki a mostani tanévre vonatkozóan rendelkezik érvényes gyermekétkeztetési térítésidíj-kedvezménnyel, az a tábor idejére is igénybe veheti azt. Nem Érden élő gyerekeknek a tábor 25 ezer forintba kerül egy hétre. Jelentkezni az erd.hu honlapról letölthető nyomtatványon lehet, amit az intézményi gondnokságra kell elküldeni e-mailben (gondnoksag@erd.hu), de le lehet adni személyesen is.

A térítési díjat ugyanitt lehet befizetni, a jelentkezéssel egy időben (személyesen vagy átutalással, feltüntetve a gyermek nevét és a választott turnust). A táborba kizárólag az első osztályt már elvégzett tanulók jelentkezhetnek, befejezett 8. általános iskolai osztályig. A jelentkezést a térítési díj befizetésének időrendi sorrendjében fogadják el, egy turnusban legfeljebb hatvan gyermeket fogadnak.

„Kérjük a szülőket, hogy aki a következő heti turnusra szeretne jelentkezni, legkésőbb az előző csütörtökön jelezze részvételi szándékát, és rendezze a térítési díjat. Így a kollégáknak elegendő idő áll rendelkezésükre, hogy a csoportbeosztást, illetve a gyermek étkezését intézzék” – hangsúlyozta Bereiné. Elmondta azt is, hogy a Szociális Gondozó Központ hét-nyolc kollégája foglalkozik majd a hatvan gyerekkel. A táborozókat három csoportba osztják, mindegyiknek lesz egy-egy veze[1]tője, a többiek az ő munkájukat segítik, a táborvezető pedig koordinálja a tábor életét: „Egy védőnő is dolgozik majd velünk, és lesz egy kijelölt ügyeletes gyermekorvos, akihez fordulhatunk problémák esetén.”

A jelentkezési lap és egyéb információk itt találhatók.

Az Intézményi Gondnokság címe: 2030 Érd, Budai u. 14.
Telefonszám: 06-23-521-164, 06-23-521-166
Bankszámlaszám:
11784009-15440457-00000000 (OTP Bank Nyrt.)
Nyitva tartás: 2022. június 27. – 2022. augusztus
19. közötti időszakban:
hétfő és szerda: 8.00 – 14.00 óráig

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email