vizimentok

Előzzük meg a vízi tragédiákat!

Szombat este két fiatal fiú tűnt el a balatonaligai strand közelében. Harmadik társukkal mentek a vízbe, ketten azonban elmerültek. A két fiatalt napokon át keresték, míg végül kedden reggel megtalálták őket, holtan.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője a Bundáskenyér című reggeli műsorunkban nyilatkozott az esetről, hogy a három, helyismerettel nem rendelkező fiú egy szörfdeszkát talált a szabadstrandon, majd azzal indul a vízbe.

“Fölbátorodtak, mindig ebből szokott a baj lenni. Találtak egy szörfdeszkát, fú de jó, menjünk rá. Hárman rámentek, különben lehet látni a kamerán, hogy nagyon szépen gyalogosan mennek mindaddig, amíg derékig ér a víz, majd gondolták, felkapaszkodunk erre a szörfdeszkára és elindultak kifele.”

Közben azonban mivel hárman ültek a deszkán, az egyikük lecsúszott róla, bepánikolt, az egyik barát próbált segíteni rajta.

Aki nem tud szakszerűen segíteni, az ne kezdjen mentésbe, mindig azt mondjuk, mert ennek az a vége, hogy összekapaszkodva gyakorlatilag elmerültek – tette hozzá a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője.

 

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email