22_03_29_erdmost_nincskep

Előzzük meg a vízi tragédiákat!

22_03_29_erdmost_nincskep

Előzzük meg a vízi tragédiákat!

Szombat este két fiatal fiú tűnt el a balatonaligai strand közelében. Harmadik társukkal mentek a vízbe, ketten azonban elmerültek. A két fiatalt napokon át keresték, míg végül kedden reggel megtalálták őket, holtan.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője a Bundáskenyér című reggeli műsorunkban nyilatkozott az esetről, hogy a három, helyismerettel nem rendelkező fiú egy szörfdeszkát talált a szabadstrandon, majd azzal indul a vízbe.

„Fölbátorodtak, mindig ebből szokott a baj lenni. Találtak egy szörfdeszkát, fú de jó, menjünk rá. Hárman rámentek, különben lehet látni a kamerán, hogy nagyon szépen gyalogosan mennek mindaddig, amíg derékig ér a víz, majd gondolták, felkapaszkodunk erre a szörfdeszkára és elindultak kifele.”

Közben azonban mivel hárman ültek a deszkán, az egyikük lecsúszott róla, bepánikolt, az egyik barát próbált segíteni rajta.

Aki nem tud szakszerűen segíteni, az ne kezdjen mentésbe, mindig azt mondjuk, mert ennek az a vége, hogy összekapaszkodva gyakorlatilag elmerültek – tette hozzá a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email