20220607_133715

Munkaterületet kapott a kivitelező a Fehérvári úton

Elkezdődhet a Fehérvári út – Zámori út kereszteződésének nagyszabású átalakítása, melynek részeként a jelenleg jelzőlámpás csomópontot egy körforgalom váltja fel.

Megtörtént a Fehérvári út – Zámori út csomópont munkaterületének átadása – hívta fel a figyelmet Csőzik László polgármester. A város vezetője kiemelte, hogy már csak napok kérdése és megkezdődik a kivitelezés, amely a következő egy év során megnehezíti az autósok életét. A munkálatok idején érdemes lesz más útvonalat keresni, hiszen a közlekedési fennakadásokat majd fokozza a Zámori út – Vadlúd utca csomopontjának átalakítása is, a körforgalom építése szintén a következő időszakban indulhat el. Itt egyelőre lasabban haladnak a munkaterület átadásával, mert egy kormányzati döntésre még várni kell, de valószínűleg a nyár végén itt is megkezdődik a kivitelezés – hangsúlyozta Csőzik László.

A két körforgalmi csomópont között a Zámori út teljesen megújul. Új gyalogátkelőhelyek jönnek létre, új buszmegállókat alakítanak ki és a felszíni vízelvezetést is rendezi a beruházó. Első lépésként a Zámori út félpályás lezárására kell számítani, így a legforgalmasabb időszakokban érdemes lesz kerülni a 6-os és 7-es utak felé – tette hozzá a polgármester.

Az új csomópontok kialakításában Érd és Tárnok egyaránt érintett, így az önkormányzatok folyamatosan tájékoztatják majd a lakosságot a projektről és az érvényben lévő korlátozásokról, továbbá a kivitelező is értesíteni fogja a környék lakosságát.

 

További cikkeink

További cikkeink

Útjavítás, fűnyírás közműépítés – ezeket a munkákat végzik szerdán az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény munkatársai.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email