trianon

Ünnepi megemlékezés a Kutyavárban

Június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján 10 órakor tartják a városi megemlékezést a kutyavári országzászlónál.

Az Országgyűlés 2010-ben nyilvánította június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává. Arra emlékezünk ezen a napon, hogy 1920-ban június 4-én  írták alá Versailles-ban az első világháborút lezáró szerződést.  A békediktátum területe kétharmadával megcsonkította a történelmi Magyarországot, amelynek területe 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakossága 18,2 millióról 7,6 millióra csökkent, így a magyarság harmada került az új határokon túlra.

Érd a kutyavári országzászlónál tartja évről évre az ünnepi megemlékezést. Idén június 4-én 10 órára várják a megemlékezőket.

Ünnepi beszédet mond Csőzik Lászó polgármester és T. Mészáros András önkormányzati képviselő. Közreműködik Endrődi Ágnes színművész, a Harmónia vegyeskar (karnagy Vinczeffy Adrienne), valamint a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd és Huszár Hagyományőrző Egyesület.

Archív fotó

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email