20220601_113116

Majdnem kiszáradt a battai Csónakázó-tó

20220601_113116

Majdnem kiszáradt a battai Csónakázó-tó

Mindössze 10-15 százaléknyi víz maradt a százhalombattai Csónakázó-tóban, amelyet elkezdtek feltölteni, annak érdekében, hogy ne száradjon ki. Komolyan elkezdődött az elmocsarasodása, rövid időn belül az élővilág kipusztult volna.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Török Sándor, Százhalombatta polgármestere arról tájékoztatta az Érd Médiacentrumot, hogy május 16-án megkezdődött a százhalombattai dunafüredi Csonakázó-tó vízzel való feltöltése.  A fenyegető kiszáradás oka a régóta tartó gyér utánpótlás, ugyanis üzemen kívül áll a meleg vizű csatorna, a Bara-patak vízhozama pedig rendkívül csekély és az aszályos időjárás miatt és az eredeti jellegét sem tudja a tó kiszolgálni, ugyanis funkcióját tekintve a Csónakázó-tó egy záportározó.

Átmeneti gyors megoldásként a Virág utcai tűzcsapról, mintegy 30-35 ezer köbméternyi vízzel pótolják a hiányzó mennyiséget. Amint elérik a szükséges szintet, üzembehelyezik az oxigénellátást biztosító, illetve esztétikai élményt nyújtó szökőkutat.

„Próbáltunk a Dunamenti Erőművel egyezkedni, de sajnos nem tudtak annyi vizet biztosítani, így a Fővárosi Vízművektől vásásol vízet a százhalombattai önkormányzat. A töltés június 16-ig tart, addig kaptunk engedély, reméljük, hogy addig sikerül az optimális mennyiségű vizet a tóba tölteni, sajnos elég lassan haladunk.” – mondta Török Sándor.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email