kozossegikoltsegvetes2

Kisorsolták a közösségi gyűlés résztvevőit

kozossegikoltsegvetes2

Kisorsolták a közösségi gyűlés résztvevőit

Ötven tagot és hat póttagot sorsoltak ki június 1-jén azok közül, akik regisztráltak a közösségi gyűlésre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

A sorsolást a Magyar Földrajzi Múzeumban tartották, Novák Péter részvételével, aki Tetlák Örs alpolgármesterrel és a közösségi gyűlést szervező DemNet igazgatójával, Bördős Évával beszélgetett.

A sorsolást itt tekinthetik meg.

A DemNet június 2–3-án közvetlenül is felveszi a szerencsés ötven lakossal a kapcsolatot, hogy egyeztessenek velük a közösségi gyűlés pontos részleteiről. Június 11–12-én kerül sor a közösségi gyűlés első hétvégéjére: itt független szakértőkkel beszélgetve különféle aspektusokból vizsgálnak meg különféle témákat, fejlesztési lehetőségeket a résztvevők. A második forduló pedig június 25-26-án lesz – ekkor állítják össze a javaslatcsomagot a városvezetés részére.

Mint Bördős Éva elmondta, az érdeklődők is nyomon követhetik az itt zajló munkát: a szervezők Közösségi gyűlés Érden néven létrehoznak egy facebook-csoportot, ahová bárki beléphet. Itt meg lehet vitatni az érdieket érintő kérdéseket, és a DemNet, illetve a szakértők válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A szakértői előadásokat is nyilvánosságra hozzák majd az oldalon.

Tetlák Örs az Érdi Televíziónak elmondta: a közösségi gyűlés legfontosabb értéke, hogy olyan ajánláscsomag születhet meg az ötven résztvevő részéről, amelyet a mindenkori városvezetés maximálisan figyelembe tud venni mind a hosszú, mind a középtávú döntések során. A javaslatcsomagba a valódi érdi dilemmákra adott megoldások kerülnek majd be (zöldfelületek, közlekedés, kertvárosias kontra városi környezet stb).

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email