kozossegigyulessorsolas_220601

Kisorsolták a közösségi gyűlés résztvevőit

Ötven tagot és hat póttagot sorsoltak ki június 1-jén azok közül, akik regisztráltak a közösségi gyűlésre.

 

A sorsolást a Magyar Földrajzi Múzeumban tartották, Novák Péter részvételével, aki Tetlák Örs alpolgármesterrel és a közösségi gyűlést szervező DemNet igazgatójával, Bördős Évával beszélgetett.

A sorsolást itt tekinthetik meg.

A DemNet június 2–3-án közvetlenül is felveszi a szerencsés ötven lakossal a kapcsolatot, hogy egyeztessenek velük a közösségi gyűlés pontos részleteiről. Június 11–12-én kerül sor a közösségi gyűlés első hétvégéjére: itt független szakértőkkel beszélgetve különféle aspektusokból vizsgálnak meg különféle témákat, fejlesztési lehetőségeket a résztvevők. A második forduló pedig június 25-26-án lesz – ekkor állítják össze a javaslatcsomagot a városvezetés részére.

Mint Bördős Éva elmondta, az érdeklődők is nyomon követhetik az itt zajló munkát: a szervezők Közösségi gyűlés Érden néven létrehoznak egy facebook-csoportot, ahová bárki beléphet. Itt meg lehet vitatni az érdieket érintő kérdéseket, és a DemNet, illetve a szakértők válaszolnak a felmerülő kérdésekre. A szakértői előadásokat is nyilvánosságra hozzák majd az oldalon.

Tetlák Örs az Érdi Televíziónak elmondta: a közösségi gyűlés legfontosabb értéke, hogy olyan ajánláscsomag születhet meg az ötven résztvevő részéről, amelyet a mindenkori városvezetés maximálisan figyelembe tud venni mind a hosszú, mind a középtávú döntések során. A javaslatcsomagba a valódi érdi dilemmákra adott megoldások kerülnek majd be (zöldfelületek, közlekedés, kertvárosias kontra városi környezet stb).

További cikkeink

További cikkeink

Sífutás, úszás, labdarúgás és röplabda. Ezek a témák várják Önöket az Érd FM 101.3 hétvégi sportműsorában, a Playoff-ban.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email