Az elismerés II. kategóriája („Bőtermő érdi konyhakert”) adományozható annak a természetes személynek, akinek az ingatlana, illetve az azon található épület, kert, udvar együttes megjelenésében harmonikusan és esztétikusan illeszkedik a környezetébe, továbbá akinek az ingatlana előtti járda, árok, árokpart, zöldterület gyommentes, és maradéktalanul megfelel az ingatlanok és közterületek tisztán tartásának szabályait tartalmazó önkormányzati rendelet előírásainak, és kifejezetten konyhakert került kialakításra, gyümölcsös, vagy egyéb haszonnövények kerültek elültetésre.

 

Az elismerés III. kategóriája („Legszebb utcafront”) adományozható azoknak a lakóközösségeknek, illetve magánszemélyeknek, akik az adott év során a lakókörnyezet (kert, park, lakóépület körüli fák, utcafront) saját költségén történő gyommentes, tiszta, karbantartott ápolásával, magas színvonalú gondozásával és példaértékű fenntartásával hozzájárulnak a városkép javításához.

Az elismerés IV. kategóriája („Legszebb érdi erkély, terasz”) adományozható annak a természetes személynek, akinek az elsősorban, de nem kizárólag társasházi, lakótelepi, sorházi erkélye, vagy terasza  együttes megjelenésében harmonikusan és esztétikusan illeszkedik a környezetébe.

 

Az első három helyezett falra szerelhető táblát, emléklapot, illetve növényvásárlási, kertészeti utalványt kap ajándékba.

 

Pályázni kizárólag a pályázati adatlap benyújtásával, és az abban meghatározott dokumentumok csatolásával lehet.

Bővebb információ itt.