aradszkihosoknapja_220529

Tisztelet a hősöknek

Vasárnap délután tisztelgett a hősök emlékműve előtt a Fidesz, a Fidelitas és a KDNP. Aradszki András mondott köszöntő beszédet.

“Egyszerre a hősi nevek és a névtelen hősök emléknapja a mai. Adózzunk nekik tisztelettel, őrizzük emléküket és tegyük gyümölcsözővé hősiességüket, mert az ő szellemük tehet bennünket is naggyá” – mondta ünnepi beszédében Aradszki András országgyűlési képviselő, aki azt hangsúlyozta: a baloldali “merjünk kicsik lenni” eszmeisége a magyarok életösztönének és talpraesettségének köszönhetően az elmúlt 12 évben eltűnt a köztudatból.

“A Hősök napja azért van, hogy ne tűnjünk el a történelem színpadáról” – mondta Aradszki András, aki történelmi nagyjaink és szentjeink neveit sorolva hangsúlyozta: ők ma is erőt adnak. “Életüket vagy szabadságukat adták a mi szabadságunkért, a tatárjárás, a végvárak hősei, a szabadságharcok és a háborúk áldozatai és elhurcoltjai. Doberdo, Trianon és a Don-kanyar mártírjai. (…) Mind itt vannak velünk ezen a mai emléknapon. Köszönjük nekik, hogy ma itt és most együtt lehetünk. Tisztelet a hősöknek. (…) Az a nemzet, amelynek ilyen hősei, szent közbenjárói vannak, nem veszhet el” – hangsúlyozta Aradszki András.

A beszédet itt tekinthetik meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email