aradszkihosoknapja_220529

Tisztelet a hősöknek

aradszkihosoknapja_220529

Tisztelet a hősöknek

Vasárnap délután tisztelgett a hősök emlékműve előtt a Fidesz, a Fidelitas és a KDNP. Aradszki András mondott köszöntő beszédet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Egyszerre a hősi nevek és a névtelen hősök emléknapja a mai. Adózzunk nekik tisztelettel, őrizzük emléküket és tegyük gyümölcsözővé hősiességüket, mert az ő szellemük tehet bennünket is naggyá” – mondta ünnepi beszédében Aradszki András országgyűlési képviselő, aki azt hangsúlyozta: a baloldali „merjünk kicsik lenni” eszmeisége a magyarok életösztönének és talpraesettségének köszönhetően az elmúlt 12 évben eltűnt a köztudatból.

„A Hősök napja azért van, hogy ne tűnjünk el a történelem színpadáról” – mondta Aradszki András, aki történelmi nagyjaink és szentjeink neveit sorolva hangsúlyozta: ők ma is erőt adnak. „Életüket vagy szabadságukat adták a mi szabadságunkért, a tatárjárás, a végvárak hősei, a szabadságharcok és a háborúk áldozatai és elhurcoltjai. Doberdo, Trianon és a Don-kanyar mártírjai. (…) Mind itt vannak velünk ezen a mai emléknapon. Köszönjük nekik, hogy ma itt és most együtt lehetünk. Tisztelet a hősöknek. (…) Az a nemzet, amelynek ilyen hősei, szent közbenjárói vannak, nem veszhet el” – hangsúlyozta Aradszki András.

A beszédet itt tekinthetik meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email