korosikdse220528

Férfi kézi: gigászi csatában jutott fel a megyei első osztályba a Kőrösi

Szoros mérkőzésen, hétméteresekkel győzte le 28–27-re a május 28-án, Üllőn rendezett bajnoki döntőn a Ceglédi KKSE II-Abonyt és jutott fel a Pest megyei első osztályba a Kőrösi KDSE férfi kézilabdacsapata.

Az alapszakasz mind a tizenhat mérkőzésének megnyerése után a negyed- és elődöntőben is kettős győzelemmel ejtette ki ellenfeleit a Kőrösi KDSE a Pest megyei férfi kézilabda másodosztályban, így a Balázs Tibor és Narancsik Imre által vezetett együttes biztató előjelekkel és sok szurkolóval várta a Ceglédi KKSE II-Abony elleni bajnoki döntőt, hiszen a klub az Üllőn rendezett fináléra szurkolói buszt is indított.

A mérkőzés a jó előjelek ellenére nem indult kedvezően érdi szempontból, hiszen a ceglédiek negyedóra után már 6–2-re, a 21. percben pedig 10–4-re is vezettek és a szünetig sem sikerült jelentősen zárkózni, így 13–9-es hátránnyal vonult pihenőre a Kőrösi KDSE.

A félidőben viszont sikerült rendezni a sorokat és 39. percben Cseh Máté hétméteresével egyenlítettek az érdiek (14–14), s bár fordítani ekkor még nem tudtak, de 19–17-ről is felálltak és az 51. percben Veres Máté találatával először vezettek a meccsen (19–20). A kifejezetten fordulatos rendes játékidő izgalmas végjátéka után azonban nem jutottak dűlőre a felek (23–23) és végül a hétméterespárbajban a Kőrösi hét „büntetőjéből” ötöt belőtt, míg a ceglédiek háromszor is hibáztak, így a bajnoki döntőt a Kőrösi KDSE nyerte meg 28–27-re és feljutott a Pest megyei első osztályba!

Pest megyei férfi kézilabda II. osztály, döntő, Üllő
Ceglédi KKSE II-Abony–Kőrösi KDSE hétméteresek után 27–28 (13–9)
Legjobb dobók: Varga A., Farkas B., Újhelyi 5-5, ill. Gyöngyösi, Cseh, Balázs T. 6-6, Veres 5.

fotók: Kőrösi KDSE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email