pexels-jami-jari-923548

Kaktuszkiállítás a Füvészkertben

pexels-jami-jari-923548

Kaktuszkiállítás a Füvészkertben

Május 27 és 29 között tartják a Tavaszi Országos Kaktuszkiállítást és Vásárt Budapesten.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kiállításon látható lesz Mexikó egyik legmutatósabb, de kevés fajszámú, ugyanakkor igen dekoratív kaktusz nemzetsége az Echinocactusok, magyarán Sünkaktuszok. A közönség megcsodálhatja az Echinocactus grusonni példányok változatos tövisezettségű kertészeti változatait, melyeket a Kanári-szigeteken szabadföldben termesztenek az európai kaktuszkertészetek részére. Méretük a focilabda nagyságtól a méteres átmérőjű hordó nagyságig lehetséges, de emellett bemutatják ezen fajok két kistestvérét a kékes bőrszínű rózsaszín virágú Echinocactus horizonthalianus egyedeket, ugyancsak változatos formákban, az Echinocactus texensis lapított gömb formájú példányait, az óriásokat pedig a nemzetség egy további faja az Echinocactus platyacanthus képviseli, de megjelenik egy valóban sünszerű növény is az Echinocactus ingens is.

Természetesen helyet kapnak a hazai kaktuszgyűjtők féltett kincsei, több száz kaktusz és pozsgás ritkaság Amerika és Afrika egzotikus tájairól, valamint a fán lakó növények képviselői a levélkaktuszok és a szomjazó művész broméliák a Tillandsiák.

Aki kedvet kap a növények tartásához a kiállítás alatt beszerezheti első vagy több századik kaktuszát, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket! Mindezek mellett a kisgyermekes családokat kézműves programokkal is várják.

A kiállítás május 27-29. között az ELTE Füvészkertben tekinthető meg, naponta 9-17 óráig.

További információk: www.kaktuszgyujtok.hu

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email