kezi_PozsonyiRoland_MBH_220131

Női kézi: izgalmas térségi rangadóval zárul a bajnokság

kezi_PozsonyiRoland_MBH_220131

Női kézi: izgalmas térségi rangadóval zárul a bajnokság

Négypontos térségi rangadóval ér véget a K&H női kézilabda liga 2021/22-es kiírása, hiszen a 26. fordulóban, május 21-én, 18 órától, ha az ÉRD legyőzi a térségi rivális Moyra-Budaörs Handballt, megelőzi a tabellán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár mindkét csapat elérte a szezon előtt kitűzött célját, az élvonalbeli tagság megőrzését, így ilyen szempontból már „tét nélküli” az ÉRD és a Budaörs május 21-i térségi rangadója, azonban a felek meglehetősen ellentétes forgatókönyv szerint vívták ki az NB I-ben maradást. Mégis, az utolsó fordulóban akár helyet is cserélhetnek Horváth Rolandék és Buday Dánielék a tabellán.

A Budaörs a hibátlan mérleggel megnyert tavalyi NB I/B-s bajnokság után az élvonalbeli küzdelmeket kiválóan, az MTK Budapest idegenbeli legyőzésével kezdte és már a szezon első harmadában olyan értékes bravúrokat ért el, melyekkel nem forgott veszélyben a kiesése. Pálos-Bognár Barbaráék ugyanis többek között a Siófokot idegenben, a Mosonmagyaróvárt hazai pályán győzték le, de az MTK ellen otthon is pontot szereztek. Ezzel az együttes az utolsó fordulót hat győzelemmel, két döntetlennel és tizenhét vereséggel, tizennégy ponttal várja a tabella tizenegyedik helyén.

Ezzel szemben az ÉRD az első kilenc fordulóban csupán négy pontot szerzett és bár a középmezőnyhöz tartozó több csapattal is sokáig kiélezett mérkőzéseket játszott, de nem tudott bravúrpontokat szerezni, hiszen csak a közvetlen rivális Vasas, Szombathely, Fehérvár és Budaörs négyestől tudott pontot rabolni. Azonban a bajnoki hajrában jól jött ki a lépés Kopecz Barbaráéknak, mivel a 24. fordulóban a Kisvárda ellen már 18–17-re nyerni tudtak, mellyel nagy lépést tettek a bennmaradás felé

Ezt végül az előző fordulóban, a Hungast Szombathelyi KKA vendégeként tették biztossá, azzal, hogy „csak” négy góllal kaptak ki a vasiaktól, akik bár csak kétpontos hátrányban vannak Szabó Kittiékkel szemben, de az egymás elleni eredmény az ÉRD-nek kedvez, így, ha Pődör Zoltánék nyernének is az MTK vendégeként, nem tudnák megelőzni a Pest megyeieket.

Ellenben Fekete Bozsanáék még előrébb léphetnek a tabellán, hiszen a Budaörs csak két ponttal előzi meg őket, ráadásul a vendégek több kulcsjátékosukra sem számíthatnak a bajnoki hajrában. Hazai győzelem esetén pedig az ÉRD megelőzné Buday Dánieléket és a tizenegyedik helyen zárná a szezont.

A felek egyébként a bajnokság 13. fordulójában találkoztak legutóbb, amikor az ÉRD idegenben győzte le öt góllal, 35–30-ra a Budaörsöt. Egyébként ez lesz a két csapat tizennegyedik egymás elleni találkozója. A vendéglátónak jó előjel lehet, hogy az eddigi tizenhárom alkalommal kivétel nélkül az ÉRD örülhetett győzelemnek, melyek közül kilencet az NB I-ben, egyet a Magyar Kupában ért el, hármat pedig felkészülési találkozón. Ráadásul az ÉRD Arénában sem megy jól a vendégeknek, akik tétmérkőzésen négy találkozón átlagban 10,5 góllal kaptak ki, a „legszorosabb” érdi siker is nyolcgólos volt még 2018-ban.

A Budaörs házi góllövőlistáját Jovana Jovovics vezeti, aki 25 meccsen 132 góllal terhelte az ellenfelek kapuját, mögötte viszont óriási űr tátong, hiszen Pálos-Bognár Barbara tizenkilenc meccsen 86-szor, Schneider Éva pedig 21 találkozón 73-szor talált be. Igaz, mögöttük már szorosabb a mezőny, hiszen Szabó-Májer Krisztina 69, Jelena Agbaba 64, Tóth Melinda pedig 45 gólnál jár, de további hatan szereztek legalább húsz gólt az idényben. Az ÉRD-nél ebben a mutatóban továbbra is Kopecz Barbara vezet 21 meccsen lőtt 119 góljával, de a dobogón még két 100+-os játékos van, hiszen Alexandra Vukajlovics 115-ször, Szabó Kitti 110-szer volt eredményes.

A május 21-én, 18 órakor kezdődő ÉRD–Moyra-Budaörs Handball mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezeti!

K&H női kézilabda liga, 26. (utolsó) forduló
05.21., 18.00: ÉRD–Moyra-Budaörs Handball

kiemelt kép: Moyra-Budaörs Handball/Pozsonyi Roland, archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email