aradszkieuba_220318

Interjú Aradszki Andrással

Érd és térsége negyedszer megválasztott országgyűlési képviselőjével beszélgettünk arról, mi várható a következő időszakban Érden: lesz-e pénz fejlesztésekre, épül-e Lidl Érdligeten, akar-e lobbizni a város érdekében, lesznek-e új óvodák, bölcsődék képesek lesznek-e együttműködni a város vezetőivel?

A beszélgetés rövid összefoglalója:

  • A negyedik ciklusát kezdő keresztényemokrata politikus “harcosság, munka szempontjából” a 2022-es választást érezte a legnehezebbnek.
  • Saját döntése volt, hogy súlyos Covid-fertőzése, majd lábadozása után indul a választáson.
  • Csőzik Lászlóval nagyon régóta ismerik egymást, nincs személyes konfliktus köztük, korábban tudtak együtt dolgozni a városért. “Úgy gondolom, nem rajtam múlott eddig sem, hogy a város érdekeiért  a 2019 utáni időszakot nézve együtt tudjunk dolgozni.”
  • Van politikai szándék a kormány részéről, hogy Érden is elindítsák a zajvédelmi beruházásokat.
  • A közösségi közlekedés fejlesztése elindult, de megakadt. Ha a városvezetés részéről vannak konkrét elképzelések, amelyek mentén el lehet indulni annak érdekében, hogy Érd kapjon plusz támogatást, akkor már “tudunk miről beszélni”.
  • Az utak felújításáráról  a képviselő tárgyalni szeretne a polgármesterrel.  2018-ban kormányzati ígéret született arra, hogy egy nagy projekt keretében állami támogatást kap Érd az utak felújítására. Ehhez viszont tervekre, illetve ütemezésre van szükség.
  • Lesz Lidl Érdligeten, de hogy mikor kezdődik az építkezés, azt a politikus nem tudja.
  • Az uniós Top Plusz Programban Érd 4,5 milliárd forintot hívhat le a következő években infrastruktúrára – ami jól hangzik, de lakosságarányosan messze a legalacsonyabb az összes térségbeli városhoz képest. Aradszki András elmondta: Érd meg fogja kapni ugyanazt a támogatást, mint más megyei jogú város. “Érd mindenképp fog kapni ebből a forrásból megfelelő összeget” – fogalmazott.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email