IMG_4064

Foci: kieső ellen javítanának az érdiek

A már biztos kieső Komárom VSE vendégeként vívja az NB III Nyugati csoport 2021/22-es szezonjának utolsó idegenbeli mérkőzését az Érdi VSE május 22-én, 17 órától.

Két, nem túl jó formában lévő csapat csap össze egymással a bajnokság 37., utolsó előtti fordulójában, hiszen a Komárom VSE legutóbbi nyolc mérkőzésén nyeretlen maradt és csupán két pontot szerzett, míg az érdiek elmúlt négy mérkőzésüket egyaránt elveszítették.

A Komárom viszont a múlt heti, ETO Akadémia ellen elszenvedett 4–1-es vereség után már biztosan búcsúzik a harmadosztálytól, hiszen jelenleg hét győzelemmel, tizenegy döntetlennel és tizennyolc vereséggel, 32 pontot gyűjtve áll a tabella 17. helyén, hátránya pedig így hét pontra duzzadt az őt egy hellyel megelőző Gyirmót FC Győr II-höz képest, melyet a hátralévő két mérkőzésen már nem tud ledolgozni Bozsik Péter együttese.

Az érdieknek is elkélne egy győzelem, hiszen a legutóbbi hetek nem úgy sikerültek, mint azt tervezték, s az FC Nagykanizsától elszenvedett 3–1-es vereség után Limperger Zsoltot megbízott vezetőedzőként Ebedli Zoltán váltotta a kispadon a hátralévő három fordulóra. Bár a csapat a Mol Fehérvár FC II ellen sokat javult, de emberelőnyét nem tudta kihasználni és a hajrában végül kétgólos vereséget szenvedett.

Ráadásul egy idegenbeli győzelemmel előrébb is léphetnének a tabellán Kertész Ferencék, hiszen a három pont megszerzésével a Balatonfüredet és a ZTE FC II-t is megelőzhetnék.

Az Érdi VSE és a Komárom VSE egyébként a 2016/17-es idény óta nyolcadik alkalommal találkozik egymással. ezek közül az érdiek ötöt, a komáromiak kettőt nyertek meg. Az előző idényben mindkétszer 1–0-ra nyertek a zöld-fehérek, azt megelőzően, a 2019/20-as csonka szezonban pedig hazai pályán 2–0-ra. A 2018/19-es pontvadászatban mindkét alkalommal a házigazda örülhetett a 3–1-es sikernek, míg a 2016/17-es évadban Érden 2–0-s, Komáromban 5–2-es hazai győzelem született.

„Több játékos is kisebb sérüléssel bajlódik, szóval egyelőre nem alakult ki a fejemben, ki lesz a kezdő tizenegy, de aki pályára lép, attól maximális koncentrációt várok és reméljük, a hozzáállás minimum olyan lesz, mint a Fehérvár ellen. Egy küzdelmes mérkőzésre számítok, mert biztos vagyok benne, hogy a Komárom a becsületéért fog küzdeni, akárcsak mi, de reménykedem benne, hogy megtörjük a rossz szériát és három ponttal jövünk haza Komáromból. A játékosok ezzel saját maguknak és a szurkolóknak is bizonyíthatnák, többet tudnak annál, mint ami most látszik”

– fogalmazott Ebedli Zoltán, az Érdi VSE megbízott vezetőedzője.

A május 22-én, 17 órakor kezdődő Komárom VSE–Érdi VSE mérkőzést Móri Tamás vezeti, segítői Bertalan Dávid és Holpár Gergely lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 37. (utolsó előtti) forduló
05.22., 17.00: Komárom VSE–Érdi VSE

kiemelt kép: Domonkos Bálint/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email