muzeumokejszakaja_220520

A barlangoktól a kötélverésig

Különleges programokkal készül a Múzeumok Éjszakájára a Magyar Földrajzi Múzeum.

Június 25-én rendezik meg országszerte a Múzeumok Éjszakáját. A Magyar Földrajzi Múzeum is készül erre a napra. Mint Fekete-Mácsai Anetta igazgatóhelyettes az ÉrdFM 101.3-nak elmondta, idén nem távoli, egzotikus országokba repítenek el a múzeum munkatársai, hanem hazánk rejtett kincseihez kapcsolódó programmal készülnek.

“18 órakor kezdődik a rendezvény, egy kiállításmegnyitóval: a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat hozza el a Mit adnak nekünk a barlangok? című kiállítást, amit egy éve szerveznek. A kiállítás bemutatja a különféle barlangtípusokat, Magyarország nevezetes barlangjait, régészeti anyagokat, és alapfokú barlangászati ismereteket is szerezhetnek az érdeklődők. Ehhez kapcsolódóan ősztől családi napokat és előadásokat szeretnénk majd tartani.

A program a kocsiszínben folytatódik: negyed nyolctól a Bukovinai Székely Népdalkör és Kóka Rozália jön el hozzánk, majd Kovács Marianna mesemondó tart félórás meseestet. Az est egyik legizgalmasabb előadása az Aranyalma Páros lesz. Népzenei alapokra építve tartanak kicsiknek és nagyoknak előadásokat. Ezen az estén Kőrösi Csoma Sándor életútját fogják bemutatni hangszerek segítségével” – tette hozzá az igazgatóhelyettes.

Ezen az estén öt előadó érkezik a múzeumba, köztük Kállainé Szerényi Júlia,  Szerényi Gábor és Kubassek János.

Kipróbálhatunk népi mesterségeket – a kötélverést és a gyékényfonást -, az Érdi Csillagászati Egyesület pedig távcsőbemutatóval készül.

A rendezvény éjfélig tart.

Hallgassák meg az ÉrdFM 101.3 beszélgetését Fekete-Mácsai Anettával:

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email