22_03_29_erdmost_nincskep

Urak motoron

22_03_29_erdmost_nincskep

Urak motoron

Május 22-én, vasárnap délután ismét több száz jól öltözött motoros száll nyeregbe, hogy részt vegyen a világ legnagyobb jótékonysági motoros felvonulás budapesti helyszínén, míg világszerte közel százezer elegáns motoros lesz látható az utakon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) célja, hogy felhívja a figyelmet a prosztatarák megelőzésére, a férfiak mentálhigiénés egészségre és az ezzel kapcsolatos jótékonykodás fontosságára – erről beszélgettek az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában Guld Péter, főszervezővel.

Május 22-én közel 100 000 elegáns motoros vonul fel a világ több, mint 100 országának közel 1000 városában, – köztük 9. alkalommal Budapesten is –, hogy egyéni és szponzori adományokat gyűjtsön a novemberi „bajszos” kampányból is ismert Movember Foundationnek.

A rendezvénysorozat 2012-es indulása óta, mára a legnagyobb vintage, klasszikus és épített motorok részvételével zajló jótékonysági rendezvényévé nőte ki magát. A DGR résztvevői az elmúlt 10 évben összesen 31,6 millió dollárt (10,6 Mrd. forintot!) ajánlottak fel a fenti célokra.

A rendkívül sikeres 2019-es – utolsó, pandémia előtti – budapesti futam után, az idei motorozásra már 170-en regisztráltak – az egyéni és szponzori felajánlások összege pedig már most meghaladja az 5000 dollárt.

A hazai férfiak körében a prosztatarák az egyik vezető daganatos kórkép: évente mintegy 4000 új esetet diagnosztizálnak, és 1300 férfi hal bele a betegségbe. Az európai összehasonlításban magas halálozási arány oka, hogy itthon a férfiak 80%-a későn, a betegség áttétes stádiumában kerül orvoshoz, miközben Nyugat-Európában és az USA-ban 80%-uk már akkor elkezdi a terápiát, amikor a daganat még nem terjed túl a prosztata határain.

Ezért is fontos, hogy felhívják a figyelmet az egészségtudatosság és a szűrővizsgálatok fontosságára. Férfiaknál az urológiai, proktológiai és a kismedence szerveinek bármilyen panaszát prevenciós jelleggel kell megközelíteni, hiszen a korai diagnózis jelentős hatással bír a gyógyulási esélyekre, illetve a kezelést követő életminőségre.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email