SAMSUNG CAMERA PICTURES

Újra lesz Érdi Napok szeptemberben

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Újra lesz Érdi Napok szeptemberben

Intézmény- és közlekedésfejlesztésekről, valamint az idei városi programokról beszélt Csőzik László polgármester az Ága-Boga szerda esti közgyűlésén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Éves közgyűlését tartotta szerda délután az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete. Elfogadták az előző évi mérleget és közhasznúsági jelentést, majd Bogatin Attila elnök összefoglalta a tavalyi év eseményeit, és ismertette 2022 programjait. Ezt követően került sor egy kötetlenebb fórumbeszélgetésre, amelyen Csőzik László polgármester is jelen volt. A városvezető szeretettel invitálta a nagycsaládokat a városi gyermeknapra, amit május 28-án szervez a Szepes Gyula Művelődési Központ a múzeumkertben.

Városi programok

„Az augusztus 20-ai ünnepséget szintén családi napként képzeljük el. Újra lesz Érdi Napok rendezvénysorozat szeptember első hétvégéjén, amit az Érdi Piknik mintájára szervezünk meg, koncertekkel. A papi földeken pedig – amelynek megépítése még nem záródott le teljesen, és jelenleg pótmunkálatok zajlanak – szeretnénk egy hivatalos nyitórendezvényt, programokkal, amire eddig még nem került sor” – hangsúlyozta Csőzik László, aki elmondta azt is: a város támogatni szeretné az Ága-Boga 15 éves születésnapját is.

„Adventi programjaink is lesznek, főleg a városi gyertyagyújtáshoz kapcsolódva: koncertek, kisebb összejövetelek, az ünnepre való készülődés jegyében” – mondta.

Intézményfejlesztések

A programokon kívül intézményi fejlesztésekről is beszélt Csőzik László. Mint mondta, közel egymilliárd forintot nyert a város az EU-s helyreállítási alapból, ebből épülhet meg a Rozsnyói utcában egy új, közel hatvan fős bölcsőde. Az intézményt várhatóan csak a jövő év végén tudják majd átadni. A másik jó hír, hogy az Erdőszéle ovi mellett egy korábban megnyert, négyszázmilliós támogatási forrásból szintén bölcsőde épül. A részletes kiviteli tervek most készülnek el. „Szeretnénk bölcsődét építeni a Sárd és a Néra utca sarkán is, most pályázunk a forrásokra” – tette hozzá.

Ami az óvodákat illeti, hamarosan elindul a református óvoda a Diósdi úton, a munkálatokat a város is segíti – többek közt járdaépítéssel. „Próbáljuk bővíteni meglévő kapacitásainkat is” – tette hozzá. Ami az iskolákat illeti: a gimnáziumi szárnnyal bővített Batthyány iskola átadásra kerül, és szeptemberben elindulhat a Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrum is” – tette hozzá Csőzik László, aki utalt arra is: az még kérdéses, mi lesz a Teleki iskola sorsa, ugyanis ide korábban gimnáziumot terveztek, de általános iskolára nagyobb szükség van. Ide kerülhetne egy sérült gyermekeket nevelő intézmény is – fűzte hozzá.  „Azért lobbizunk, hogy a Kósban létrejöhessen két új, high tech szaktanterem, megfelelő kísérő infrastruktúrával. Ha ez megvalósul, a Kós lesz nemcsak a megye, hanem a régió egyik legjobban felszerelt szakiskolája” – mondta Csőzik László.

Közlekedés

A városvezető a közlekedési fejlesztésekről is beszélt. Mint mondta, több gyalogátkelő hely épül a városban (kísérő járdakapcsolatokkal): a Kutyavári óvoda előtt, át a Kamilla utcába (itt a parkolást és a vízelvezetést is rendezik); a Szent István hídon három ponton; az Edit utcában a Marianum előtt; a Fehérvári úton, a Papagáj utcánál; a Balatoni úton, a Napvirág utcánál.

Csőzik László elmondta azt is: a Volánbusz pályázata idén lejár, és a helyi járatokra ismét ki kell írni a pályázatot. Vannak már olyan jelentkezők, akik alternatívát jelentenének a Volánra, és állításuk szerint akár harmadával olcsóbban is képesek lennének ellátni a személyszállítást – jegyezte meg a polgármester, hozzáfűzve: szeretnének beindítani két új járatot is, egyiket a Parkvárosi Köznevelési Centrumhoz.

Tizenötödik születésnap

Mint a közgyűlésen elhangzott, az Ága-Boga igen aktív évet zárt, és idén is bővelkednek a programokban. Ami az előző esztendőt illeti Bogatin Attila elnök kiemelte a Házasság hetét, a pályázati forrásból végzett városi szemétszedési akciót, az Érd Körbe rendezvényét – ez utóbbin nemcsak a zsíros kenyeret kenték, hanem gyermekprogramokat is szerveztek.

„Komatál-szolgáltatásunk is működött – ennek keretében annak a családnak, ahol kisbaba születik, két-három hétig főzünk. Volt egy olyan tagcsaládunk is, ahol az édesanya került rehabilitációra, nekik is segítettek tagjaink. Emellett sportnapot tartottunk, és a közösségi házunk udvarán családi napot is szerveztünk. Az ukrán menekültek megsegítésében is részt vettünk adományainkkal. Tavaly kezdtük az Érd nevezetességeit és szervezeteit bemutató Érdikum-programjainkat, amit az idén is folytatunk. A környezetvédelem jegyében több eseményen is részt vettünk: egy víz világnapi program mellett ellátogattunk a pusztazámori szemétlerakóba. Ami az idei évet illeti, szeretnénk tábort tartani a közösségi házunk udvarán, és garázsvásárt is rendezünk. Családi napot is tartunk, május 21-én: ezen közösen főzünk, ismerkedünk. Idén lesz 15 éves az Ága-Boga: ezt októberben egy nagyobb rendezvénnyel szeretnénk megünnepelni, a rendezvényre nemcsak az érdieket, hanem a régió nagycsaládos egyesületeit is meghívjuk” – sorolta Bogatin Attila.

A rendezvényen ajándékkal és oklevéllel ismerték el három Ága-Boga-tag munkáját, akik kiemelkedően sokat tettek az egyesületért.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email