foldrajzi_muzeum

Többen látogatják a múzeumot, mint a covid előtt

Minden kétséget kizáróan visszatért az élet a Magyar Földrajzi Múzeumba, ahol túlszárnyalták a koronavírus-járvány előtti látogatottságot, annyi csoport érkezik az intézménybe.

Mint Fekete-Mácsai Anetta, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese az Érd FM 101.3-nak elmondta, azt tapasztalják, hogy jelenleg a koronavírus-járvány előtti éveket meghaladó a látogatottságuk a múzeumi órákon, a tárlatvezetéseken és különböző foglalkozásokon is, ezért az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy kapacitáshiány miatt kénytelenek voltak csoportokat visszautasítani.

Az igazgatóhelyettes örömét fejezte ki, hogy május 21-én és 22-én két év után ismét megrendezik a Múzeumok világnapjához kötődően a Múzeumok Majálisát a Nemzeti Múzeum kertjében, ahol közel 70 múzeum várja az érdeklődőket, de lesznek gyermekprogramok és koncertek is.

Fekete-Mácsai Anetta emlékeztetett, május 26-án, csütörtökön, 17 órától könyvbemutatót tartanak a Magyar Földrajzi Múzeumban, ahol Dr. Domaniczky Endre, volt ausztráliai magyar konzul, a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet vezető kutatója mutatja be Gubányi Károly Ausztrália című könyvének új, kétnyelvű kiadását.

Az eseményen köszöntőt mond Tetlák Örs, Érd alpolgármestere, majd Dr. Kubassek János, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója mutatja be Dr. Domaniczky Endrét, míg a kötetet Dr. Gercsák Gábor, az ELTE Informatikai Karának nyugalmazott egyetemi docense ismerteti. Az esemény különlegességét az is adja, hogy a korábbi ausztráliai magyar nagykövet, Fodor Lajos a diplomata szemével beszél a könyv jelentőségéről.

Az igazgatóhelyettes beszélt továbbá a Lehoczki Zsuzsanna helytörténész által tavasszal létrehozott, kilenc állomásból álló helytörténeti sétáról is, melyben Érd-Óváros történelmi nevezetességeiről tanulhatunk, miközben interaktív feladatokat oldhatunk meg. Erre az eseményre már korábban nyugdíjasokat és diákokat is meghívtak, de innentől kezdve bárki számára elérhetőek lesznek a helytörténeti séták, csak azt kérik az érdeklődőktől, részvételi szándékukat legalább két héttel korábban jelezzék a szervezők felé.

A helytörténeti séta kapcsán Fekete-Mácsai Anetta ismertette, egy-egy program 2,5-3 óráis is lehet, de ez nem helyszíni előadás, hanem sétával kötik egybe.

Emlékeztetett, nemrég a nyugdíjasok a nagy meleg ellenére is harmincan vettek részt a helytörténeti sétán, de a tervek szerint az idősebbeknek ősszel a Beliczay-sziget természeti értékeihez kötődő sétát is szerveznének ugyancsak játékos formában, feladatokkal, kérdésekkel.

Az Érd FM 101.3 interjúja Fekete-Mácsai Anettával, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgató-helyettesével

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email