tarnokiut_220513

“A szürke 50 árnyalata” Érden

Az RTL Híradója "A szürke 50 árnyalata" címmel jellemezte a Tárnoki út állapotát. A több mint 30 éve használatban lévő út komoly terhelésnek van kitéve, hiszen naponta több, mint ezren ingáznak ezen az úton keresztül.

Az útfelújításért mindent megtett az ellenzéki városvezetés, a NER viszont közbeszólt. A Csőzik László, polgármester vezetésével kiírt közbeszerzést szeptemberben több cég is megpályázta, majd februárban hirdette meg a városvezetés a nyertest. A Colas Hungária nyerte a beruházást a 192,8 millió forintos építkezésre. A Colas Hungária azonban az utolsó napon visszamondta a projektet. A cég az orosz-ukrán konfliktusra hivatkozva lépett vissza a projekttől. Indoklásuk szerint a projekt minimum 30%-os emelés mellett lenne megvalósítható.

A pályázat 2. helyezettje, a Swietelsky, ugyanezen indokkal lépett szintén vissza. Az érdi városvezető nem vonja kétségbe a cégek érveit, ám sportszerűtlennek tartja azt, hogy az utolsó előtti napon lépett vissza mind a két beruházó. A Tárnoki út így továbbra is marad foltozott, hiszen a városvezetésnek most újabb pályázatot kell kiírnia.

 

Forrás: https://rtl.hu/hirado/2022/05/15/utfelujitas-erd-kozbeszerzes-epitoanyag-arak

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email