sni

SNI érzékenyítő képzés pedagógusoknak

Habilitációs, rehabilitációs szakmai, módszertani, SNI érzékenyítő képzést tartottak május 13-án, pénteken a Szepes Gyula Művelődési Központban, a Gyermekünk Álmaiért Alapítvány szervezésében . A képzésen összesen 57 pedagógus illetve kisgyermeknevelő vett részt.

Nagy Martin, a Gyermekünk Álmaiért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az általuk indított képzés fő célja az érdi köznevelési intézmények pedagógus és kisgyermeknevelő állományának szakmai alapokon fekvő módszertani fejlesztése, képzése, szemléletformáló hasznosulás megteremtése, rövid és hosszú távú megoldások ismertetése SNI és BTMN gyermekek köznevelésben történő megsegítéséről.  Különös tekintettel a gyermekek eltérő fejlődésmenetének felismerésére, annak ellátási célú felépítésére, szakmai támogatottság részleteire. További cél a pedagógusi gárda szellemiségének fejlesztése, érzékenyítés és a szakmai együttműködések elősegítése.

A „Do ut Des! – Adok, hogy adj! 2022” képzési program segítséget nyújt az általános képzettségű pedagógusoknak, illetve bölcsődei kisgyermeknevelőknek, az SNI (sajátos nevelési igényű), illetve a BTMN (beilleszkedési, tanulási nehézségekkel küzdő) gyermekek megismerésében, a szituáció kezelésében, illetve alapvető érzékenyítést ad a pedagógusoknak, hogy felismerjék a problémás gyermekeket és segítséget tudjanak nyújtani nekik.

Nagy Martin elmondta, hogy az elképzeléseik szerint évi 4 képzés tartanak majd Érden, és abban bíznak, hogy a jövőben akár országosan is elérhetővé tudják tenni ezt a képzési formát. Egyébként a pénteki volt az első ilyen képzés Magyarországon. A rendezvényre Érden és a járásban található köznevelési intézményekből hívtak meg munkatársakat. Az Érdi Kincses Óvodából, az Érdi Szivárvány Óvodából, a Pöttöm Sziget Bölcsődéből és a Tárnoki Mesevár Óvodából összesen 57 pedagógus illetve kisgyermeknevelő vett részt a képzésen.

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email