211212vmg_ute3

Kosár: szoros meccsen győzött a VMG

211212vmg_ute3

Kosár: szoros meccsen győzött a VMG

Jó első félidő után szoros mérkőzést nyert meg a Pilis Basket vendégeként 63–57-re a Gia Form-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata az NB II Közép A-csoportjának 28. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az öt győzelemmel és 21 vereséggel álló Pilis Basket vendégeként folytatta szereplését a tizenegy sikerrel és tizenöt vereséggel rendelkező Gia Form-VMG DSE, amely a vezetőedző, Horváth István mellett Riskó Dávidra térdsérülése miatt továbbra sem számíthatott.

Ellenben a csapathoz visszatért kisebb kihagyása után Miháczi Ádám, aki hasznosan is játszott. A vendég érdiek jól is kezdték a mérkőzést, hiszen az első negyedet 18–11-re nyerték, majd a második tíz percben további három ponttal tudták növelni a különbséget, köszönhetően például Szántó András palánk alatti teljesítményének és Naser Ali Ahmed öt tripljának.

Bár a térfélcsere után öt ponttal csökkentette hátrányát a Pilis, de az utolsó negyedben már nem engedte közelebb a vendéglátót a VMG, amely végül jó küzdésének és védekezésének köszönhetően izgalmas mérkőzést nyert meg 63–57-re idegenben.

„Egy sokat fejlődő Pilist rajt-cél győzelemmel sikerült legyőznünk. Végig vezettünk, hol több, hol kevesebb ponttal, de egyébként kézben tartottuk és mi irányítottuk a mérkőzést. Voltak periódusok, amikor tíz pont felett vezettünk, de akkor mindig kiengedtünk egy kicsit és felzárkózott az ellenfél. A lelkes küzdésünk miatt azonban megérdemelten nyertünk, amiért gratulálok a csapatnak”

– fogalmazott Valaczkay Gábor, a Gia Form-VMG DSE játékos-edzője.

Az érdiekre még három bajnoki mérkőzés vár az idei szezonban: május 20-án a BKG Príma Akadémia vendégeként lépnek pályára, majd május 22-én, a BKG-Veresegyházt, május 29-én, pedig a HSE-t fogadják a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában egyaránt 16 órától.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 28. forduló
Pilis Basket–Gia Form-VMG DSE 57 –63 (11–18, 14–17, 16–11, 16–17)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Naser 24/15, Miháczi 13, Szántó 11, Radnai 5, Valaczkay 5, Nyitrai, Tóth A. 2-2

kiemelt kép: Domonkos Bálint/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email