22_03_29_erdmost_nincskep

Díszpolgárról nevezték el a budaörsi Városháza dísztermét

Budaörs díszpolgáráról, Schmidt Mátyásról nevezték el a helyi Városháza dísztermét – számoltak be róla a város honlapján.

Ismertették, Schmidt Mátyás munkásságával hidat képezett Bretzfeld és Budaörs között, hiszen hazaszeretetének köszönhetően jött létre a testvérvárosi kapcsolat és a két város szoros együttműködése.

A május 13-án tartott névadó ünnepséget a bretzfeldi Havasi Kürt zenekar nyitotta meg, majd Wittinghoff Tamás polgármester és Bretzfeld alpolgármestere, Jürgen Wiedel emlékezett meg Schmidt Mátyásról, amely után felavatták az emléktáblát.

Schmidt Mátyás életútja szorosan összefügg Budaörssel. Bár a várost 16 éves korában, a II. világháború alatt elhagyni kényszerült, és családjával a németországi Bretzfeld városába emigrált, de egész életében honvágyat érzett szülőföldje iránt. Ez a hazaszeretet volt a motorja a Budaörs és Bretzfeld közötti testvérvárosi megállapodás létrejöttének. Schmidt Mátyás rengeteget dolgozott azért, hogy szülővárosa, Budaörs és új hazája, Bretzfeld között valódi kapcsolat legyen, szervezte a hagyományőrző rendezvényeket, programokat, látogatásokat, kapcsolatfelvételeket. 2000-ben Budaörs díszpolgári címével tüntették ki – hívta fel a figyelmet a budaors.hu.

További cikkeink

További cikkeink

Három személyautó ütközött össze az M0-ás autóút 48-as kilométerénél, az M3-as felé vezető oldalon,
Pieronymus Kosch grafikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás június 24-én, 18 órakor az Érdi Galériában.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email