birkozas

Birkózás: nemzetközi bronzok a Spartacustól

birkozas

Birkózás: nemzetközi bronzok a Spartacustól

Végh Richárd az U23-as válogatott tagjaként Szófiából, Kaszás Lilla pedig az U17-es válogatott tagjaként szerepelve Bukarestben szerzett bronzérmet, míg az Érdi Spartacus fiatalabb versenyzői Pesterzsébeten léptek szőnyegre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tíz ország részvételével rendeztek U23-as nemzetközi birkózóversenyt Szófiában, ahol az Érdi Spartacus SC felnőtt válogatott birkózója, Végh Richárd is megmérette magát és bár nem teljesített rosszul, az országos bajnokságon összeszedett könyöksérülése akadályozta a küzdelemben, de pontozással így is a dobogó legalsó fokára állhatott fel súlycsoportjában.

Mellette a klub az U17-es válogatottnak is adott birkózót, hiszen Kaszás Lilla Bukarestben mérette meg magát a 16 ország részvételével megrendezett Constantin Alexandru és Ioan W. Popovici nemzetközi versenyen. Kaszás a nyolc között bár legyőzte román riválisát, de ezután kikapott a későbbi győztes némettől, így Kaszás a bronzéremért birkózhatott, melyet a görög rivális 4-2-es legyőzésével meg is szerzett.

Az érdiek a hazai porondon is versenyeztek, hiszen május 14-én a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnok adott otthont az ESMTK által rendezett gálaversenynek. A több mint háromszáz birkózót felvonultató eseményen az érdiek közül Csuka Letícia (54 kg) a diák egyeseknél aranyérmet nyert, míg mögötte Virlics Anna ezüstérmet szerzett. Hozzá hasonlóan a gyermek II-es korosztályban Marcinkovics-Kovács Zekő és Szilágyi Kornél is második lett súlycsoportjában, míg a diák I-eseknél Narancsik Levente, a gyermek II-eseknél Sugó Kristóf, Kuminka Levente, Ballon Benett és Szilágyi Dávid is bronzérmes lett.

A diák II-eseknél még két ötödik hely jutott az érdieknek, melyeket Marcinkovics-Kovács Bende a 38 kilósoknál, illetve Csuka Levente a 42 kilósoknál ért el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email