gyogyszertar_210701

Visszahívják a népszerű szopogatótablettát

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) elfüggesztette a Strepfen cukormentes 8.75 mg 24x szopogató tabletta (OGYI-T-08900/12) MH521 gyártási számú tételének forgalmazását és egyben elrendelte annak gyógyszertárakból történő visszagyűjtését.

A döntést azután hozták meg, hogy az említett gyártási tétellel kapcsolatban bejelentés érkezett az OGYÉI-be, mely szerinta tabletta külalakja és íze nem felel meg a betegtájékoztatóban leírtaknak.

A belső kivizsgálás során megállapították, hogy a visszahívott gyártási tétel dobozaiba olyan betegtájékoztató került, melyen még nem az új, modosított ízű és küllemű tabletták leírása szerepelt.Az eltérés ugyan nem jelent egészségügyi kockázatot és a gyógyszer minőségére sincs hatással, a betegek számára a változás megtévesztő lehet.

Az előírások szerint ilyenkor a termék csomagolásán jól láthatóan, el nem távolítható módon, öntapadós címkén és/vagy annak dobozában elhelyezett figyelmeztető szövegű cédulán kell jelezni az elérést.

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email