ElektronikaihullDiosd_220513

Elektronikaihulladék-gyűjtés Diósdon

ElektronikaihullDiosd_220513

Elektronikaihulladék-gyűjtés Diósdon

Ingyenes akciót hirdet a ROLFIM Kft. és Diósd önkormányzata május 14-én 8-12 óra között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Eötvös József Általános Iskolában minden, valaha árammal, elemmel, akkumulátorral működő terméket le lehet adni, kivéve a képcsöves berendezéseket (régi tévé, monitor) – írja közösségi oldalán Spéth Géza, Diósd polgármestere. 
A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel – azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az elektronikai hulladékok a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható.
Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül.
A cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email