klímaaa

A klíma tisztítás elkerülhetetlen!

klímaaa

A klíma tisztítás elkerülhetetlen!

A klímák megjelenése óta egy olyan nagyszerű találmánnyal válhatott nap, mint nap könnyebbé és kényelmesebbé életünk, amelynek hála a legnagyobb nyári forróságban már nem kell, hogy megfőjünk saját levünkben és még télen sem kell szomorkodnunk a kihasználatlansága miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rendszeres klíma tisztítás elengedhetetlen, még akkor is, ha mi úgy ítéljük meg, hogy nem olyan piszkos az még vagy egyáltalán nem is szükséges. Csak, hogy egy közérthető példával éljünk: egy autót sem úgy veszünk meg, hogy mindennapos használat mellett az idők végezetéig kiszolgál majd minket és bármiféle rendszeres műszaki vizsga és komolyabb következmény nélkül szabadon hasíthatunk vele az aszfalton.

A rendszeres időközönként történő klíma karbantartás elvégzése elsősorban saját egészségünk érdekében szükségeltetik, hiszen ha egy olyan egészséges otthoni környezetben szeretnénk élni, ahol mindennap friss levegővel tölthetjük meg tüdőnket, elengedhetetlen, hogy tiszta és kórokozómentes levegő keringjen helyiségünkben. Ha a klíma beltéri egység nem ment át a szakszerű klíma tisztítás és klíma fertőtlenítés folyamatán, akkor olyan kórokozókat köszönthetünk hamarosan otthonunkban, mint a baktériumok, vírusok, gombák, paraziták és egyéb szörnyűségek, hiszen a klímában található meleg, páradús környezet szinte hívogatni fogja őket és ideális táptalajt nyújt számukra.

Leggyakrabban a Legionella baktérium fertőzhet meg minket és ezáltal ún. légiós-betegség áldozataivá válhatunk. A baktérium eredeti élőhelye a talajvizek, így előszeretettel tanyázza be magát a nem megfelelően elvezetett kondenzvízben, vagy a megfelelő tisztítást rég látott vizes felületeken (jakuzzi, szoba szökőkút, akvárium stb.). Ezek inhalálás útján juthatnak be szervezetünkbe és súlyos esetben kétoldali tüdőgyulladást vagy akár Pontiac lázat is okozhatnak. A klíma fertőtlenítés elhanyagolásával az oly gyakran allergiát kiváltó penészgombát is hamarosan otthonunkban üdvözölhetjük, és az idő előre haladtával az adott helyiség levegőjét újra és újra keringtetve, a szennyeződések sokasága egyre csak gyarapodni fog majd.

A kültéri egységről se feledkezzünk meg! Valamiért sokan hibásan úgy vélik, hogy elég csak a klíma beltéri részét tisztán tartani, de ez egy óriási tévedés! Idővel nem csak a pókhálók szőhetik be vastag takaróként a készülékünk kültéri egységét, de a különféle fák elhullajtott virágai is és számtalan más szennyeződés és por ronthatja klíma berendezésünk hatékonyságát, hiszen ezen a levegő már nem tud úgy keresztüláramolni, mint korábban. A lerakódott baktérium- és gombatenyészetek azon kívül, hogy egészségünkre nézve nagyon is ártalmasak, egy idő után rendkívül kellemetlen szagokat is okozhatnak a lakásban. Ha már felfigyelt orrunk valamilyen nyugtalanító szagra vagy azt érezzük, hogy nem túl friss a klímából kiáradó levegő, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy klímánk már a hemzseg a nem kívánt kórokozóktól.

Forrás: https://www.klimaszerviz-debrecen.hu/érdmost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email