kőrösi_iskola

Jubileumot ünnepel a Kőrösi

kőrösi_iskola

Jubileumot ünnepel a Kőrösi

Ebben a tanévben ünnepli alapításának 75. évfordulóját az Érdi Körösi Csoma Sándor Általános Iskola. A jubileumi programzáró rendezvényeket május 13-án tartják. Maitz Ferenc igazgatóval beszélgettünk az ÉRD FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

1947 óta folyik az oktatás az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, ahol jelenleg 850 gyermek tanul, összesen három épületben. Az intézmény közművelődési és kulturális jelentősége a város életében az utóbbi 30 évben a legmeghatározóbb. Ennek egyik magyarázata, hogy 1993-tól lehetőség teremtődött az emelt szintű ének-zenei nevelés szervezésére, megvalósítására. Mindez azt is jelenti, hogy immáron a körzeti beiskolázási feladatok mellett a városban egyedül állóan képezhetik – valamennyi évfolyamon egy-egy osztályban – ének-zene tantárgyból emelt óraszámban a gyerekeket. A zenei nevelés, a zenével nevelés az iskola egyik fő célkitűzésévé vált. Emelt szinten a heti 4 ének-zene órával, és az órarendbe épített énekkari munkával a gyerekek a hét minden napján zene közelben élnek.

Maitz Ferenc elmondta, hogy a Kőrösiben a zeneoktatás szerves része az iskolai kórusokban való részvétel. A nyolc évfolyamos ének-zenei nevelés kisugárzó és ösztönző hatásának egyik jellemző eredménye kórusaik hazai és nemzetközi sikere. Legjelentősebb kóruseredményük közt találunk négy nemzetközi második díjat, és számos hazai első díjat. Kórusaik további címei: „Év kórusa”, „Nívódíj”, „Pest megye gyermekkara”. Együtteseikkel közreműködnek állami és egyéb rendezvényeken is. Jelentősek külföldi vendégszerepléseik is.

A Kőrösi egyike azon közoktatási intézményeknek, amely országos kiterjesztésű zenei rendezvényeket szervez. 1996 óta évente megrendezik a kórusfesztivált „Örvendjen az egész világ!” címmel az ország valamennyi általános és középiskoláinak meghirdetve.

A 75 éves jubileum alkalmából pénteken tanítás nélküli egésznapos programot szerveznek a tanulóknak, lesz sportprogram, kiállítás megnyitó, kirakodóvásár, táncház és még számtalan izgalmas program.

A részletekről hallgassa meg Maitz Ferenc igazgatót!

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email