KF_U12_220512

Jégkorong: nagypályára készülnek

KF_U12_220512

Jégkorong: nagypályára készülnek

Sűrű, mérkőzésekkel és programokkal teli szezont teljesített a Kárpáti Farkasok U12-es korosztálya, melynek edzője, Hegyi Ádám szerint sikeres idényt tudhat maga mögött a csapat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hegyi Ádám ismertette, az U12-es korosztályban 62 jégkorongozóval dolgoztak két csapatban, a szezon második felétől pedig több U10-es is felversenyezhetett a nagyobbak közé, hogy szokták a nagypályás játékot.

A Kárpáti Farkasok edzője szerint ebben a korosztályban különösen hangsúlyos a kis- és nagypálya közötti váltás, hiszen itt kell megtanítani a gyermekeknek a helyezkedést és a nagypályás játék szabályait.

„Folyamatosan fejlődtek a gyerek. Ez egy nagyon szenzitív életkor a fejlesztésre, a korcsolya- és bottechnikán van ilyenkor még a fő hangsúly, de ezek mellett az ő szintjükön elkezdjük tanítani a taktikai elemeket is, ami leginkább a helyezkedésről szól”

– emelte ki Hegyi Ádám, megjegyezve, a jégkorongozók fejlődéséhez is az nagyban hozzájárult, hogy ahol tudott, jégre lépett az együttes.

Kiemelte, a 2011-es születésűekkel egy nívós nemzetközi tornát nyertek meg Csehországban, míg a dunaújvárosi Steel Bull Cupon ezüstérmesek lettek. Ehhez képest Hegyi Ádám azonban a Magyar Kupa-szerepléssel már kevésbé volt elégedett.

„A kék és sárga hazai bajnokságban szezon felétől számolják az eredményeket, hogy rangsorolni tudják a csapatokat a Magyar Kupára, de ez egy belső rendszerben kerül tárolásra, erről megoszlik a szakma véleménye. Van, aki szerint végig számolni kellene és rögzíteni, van, aki szerint egyáltalán nincs erre szükség. Mi, a Kárpáti Farkasoknál az előbbit preferáljuk, hiszen úgyis számolja mindenki, edző, szülő és gyerek egyaránt, mégis amikor az eredményjelzőre is ki van írva az eredmény, akkor nagyobbá válik a versenyhelyzet és mivel a jégkorongot gólra játsszák és versenysport, ezért szükségesnek tartanánk, a mérkőzések dinamikája érezhetően nagyobb ilyenkor”

– fejtette ki Hegyi Ádám a klub honlapján, ismertetve, a kék csapat hetedik helyen zárta a Magyar Kupát.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email