KF_U12_220512

Jégkorong: nagypályára készülnek

Sűrű, mérkőzésekkel és programokkal teli szezont teljesített a Kárpáti Farkasok U12-es korosztálya, melynek edzője, Hegyi Ádám szerint sikeres idényt tudhat maga mögött a csapat.

Hegyi Ádám ismertette, az U12-es korosztályban 62 jégkorongozóval dolgoztak két csapatban, a szezon második felétől pedig több U10-es is felversenyezhetett a nagyobbak közé, hogy szokták a nagypályás játékot.

A Kárpáti Farkasok edzője szerint ebben a korosztályban különösen hangsúlyos a kis- és nagypálya közötti váltás, hiszen itt kell megtanítani a gyermekeknek a helyezkedést és a nagypályás játék szabályait.

„Folyamatosan fejlődtek a gyerek. Ez egy nagyon szenzitív életkor a fejlesztésre, a korcsolya- és bottechnikán van ilyenkor még a fő hangsúly, de ezek mellett az ő szintjükön elkezdjük tanítani a taktikai elemeket is, ami leginkább a helyezkedésről szól”

– emelte ki Hegyi Ádám, megjegyezve, a jégkorongozók fejlődéséhez is az nagyban hozzájárult, hogy ahol tudott, jégre lépett az együttes.

Kiemelte, a 2011-es születésűekkel egy nívós nemzetközi tornát nyertek meg Csehországban, míg a dunaújvárosi Steel Bull Cupon ezüstérmesek lettek. Ehhez képest Hegyi Ádám azonban a Magyar Kupa-szerepléssel már kevésbé volt elégedett.

„A kék és sárga hazai bajnokságban szezon felétől számolják az eredményeket, hogy rangsorolni tudják a csapatokat a Magyar Kupára, de ez egy belső rendszerben kerül tárolásra, erről megoszlik a szakma véleménye. Van, aki szerint végig számolni kellene és rögzíteni, van, aki szerint egyáltalán nincs erre szükség. Mi, a Kárpáti Farkasoknál az előbbit preferáljuk, hiszen úgyis számolja mindenki, edző, szülő és gyerek egyaránt, mégis amikor az eredményjelzőre is ki van írva az eredmény, akkor nagyobbá válik a versenyhelyzet és mivel a jégkorongot gólra játsszák és versenysport, ezért szükségesnek tartanánk, a mérkőzések dinamikája érezhetően nagyobb ilyenkor”

– fejtette ki Hegyi Ádám a klub honlapján, ismertetve, a kék csapat hetedik helyen zárta a Magyar Kupát.

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email