tudo

Tüdőszűrés Biatorbágyon

A 2022. évi tüdőszűrésre május 11. szerda és május 30. hétfőn között kerül sor Biatorbágyon. A tüdőszűrés helye a Juhász Ferenc Művelődési Központ kiállítóterme. A vizsgálat hétfőtől péntekig 8 óra 17.50 óra között vehető igénybe.

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat! Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére. A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700,- Ft, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. Ebben az esetben postázzák az eredményt egy felbélyegzett válaszboríték ellenében. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A 14-18 év közötti személyek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezetteknek a vizsgálat természetesen ingyenes.

A vizsgálatra vigye magával a személyi és lakcímigazolványát, TB-kártyáját, valamint az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást!

forrás: biatorbagy.hu

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email