szmodits

Elhunyt Szmodis Imre

szmodits

Elhunyt Szmodis Imre

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 2022. május 8-án, életének 58. évében elhunyt Szmodis Imre karikaturista, a Füles állandó munkatársa. A 2000-es évek elejétől heti rendszerességgel jelentek meg rajzai az Érdi Újságban is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szmodis Imre 2010 óta dolgozott a Füles rejtvénymagazinnál és az elmúlt évtizedben jellegzetes humorú, kedves, „csupaorr” figurái, karikatúrái a Füles rejtvénylapcsalád kiadványainak állandó szereplőivé váltak.
Szmodis Imre rajz-földrajz szakos tanárként végzett Szegeden. Első karikatúrái a Ludas Matyi és a Hócipő hasábjain jelentek meg. Később az egyre ismertebbé vált rajzolót olyan napilapok kezdték el foglalkoztatni, mint a Pesti Hírlap, a Magyar Nemzet, az Esti Hírlap, a Kurír, a Mai Nap vagy a Népszabadság. Alapítója volt a Pesti Veréb című humormellékletnek, majd többek között a Pesti Vicc, a Kretén, a Forog az idegen, a Pistike és a Móricka meghatározó alakjává vált.
M. Nagy Péter , az Érdi Újság korábbi főszerkesztője is megemlékezik róla közösségi oldalán. Mint írja, Érdre költözése után heti rendszerességgel jelentek meg rajzai az Érdi Újságban is a 2000-es évek elejétől. „Ő volt a lap első és egyetlen állandó karikaturistája.”

forrás: Füles rejtvénymagazin, M.Nagy Péter/Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email