211212vmg_ute3

Kosár: nagy falat volt a dobogós

211212vmg_ute3

Kosár: nagy falat volt a dobogós

Hazai környezetben szenvedett 96–58-as vereséget a tabella második helyén álló MAFC-Martostól a Gia-Form VMG DSE férfi kosárlabdacsapata az NB II Közép A-csoportjának 27. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A második helyen 23 győzelemmel és mindössze három vereséggel álló MAFC-Martost fogadta a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban a 11–14-es győzelmi aránnyal kilencedik Gia-Form VMG DSE.

Az elmúlt időszakban sérülésektől tizedelt érdiek ezúttal sem tudtak teljes kerettel kiállni, hiszen Riskó Dávid, Felházi Barna és Miháczi Ádám továbbra sem bevethető, így a házigazda megint hét játékossal állt ki a számos NB I-es múlttal rendelkező játékost soraiban tudó MAFC ellen.

Már a mérkőzés első negyedében igazolták a vendégek, miért állnak a dobogó második helyén a veretlen Budafok mögött, hiszen rögtön a nyitó játékrészben 20–11-re léptek meg. Sőt, a második felvonásban erre is rátettek egy lapáttal és már a nagyszünetre eldöntötték a lényegi kérdéseket, hiszen már 54–26-ra vezettek.

A harmadik negyedet ugyan négy ponttal a hazaiak nyerték, de ez sem volt elegendő a kozmetikázáshoz, hiszen a záró tíz percben a MAFC megint tizennégy ponttal jobbnak bizonyult, így az érdiek 96–58-as vereséget szenvedtek.

„Ellenfelünk komolyabb játékerőt képvisel fizikálisan és technikailag is. Voltak jó periódusaink, mint például a megnyert harmadik negyed, viszont három meghatározó játékosunk nélkül ezúttal nem sikerült szoros meccset játszanunk. A becsületes küzdés miatt gratulálok a srácoknak”

– értékelt Horváth István, a Gia-Form VMG DSE vezetőedzője.

Az érdiek legközelebb május 15-én, vasárnap 17 órától lépnek pályára, amikor a tizennegyedik helyezett Pilis Basket vendégei lesznek

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 27. forduló
Gia Form-VMG DSE–MAFC-Martos 58–96 (11–20, 15–34, 22–18, 10–24)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Naser 21/6, Valaczkay 10/3, Tóth 9/3, Nyitrai 8, Radnai, Szántó 5-5.

kiemelt kép: Domonkos Bálint/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email