22_03_29_erdmost_nincskep

Ezekkel foglalkozzunk a kertben májusban

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezekkel foglalkozzunk a kertben májusban

Bár a tavaszi hideg miatt az általánosnál egy héttel később hajtottak ki a növények, úgy néz ki, idén nem hoznak hűvös időt a fagyosszentek, így már most minden palántát ki lehet ültetni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bálint Károly kertépítő volt az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorának vendége, akivel a tavaszi, különösen a májusi kerti teendőkről beszélgettek.

Bálint Károly kiemelte, meglátszott a növényeken, hogy kitartott a tavaszi hideg, hiszen a megszokottnál egy héttel később kezdtek kihajtani, de ennek nincsen negatív hatása a termésre nézve. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban voltak esők is, ami nagy ajándék a természetnek, de megjegyezte azt is, az előrejelzés szerint idén nem hoznak hideget a fagyosszentek, így már most érdemes mindenféle palántát kiültetni, még a fagyérzékenyeket is.

A palántákkal kapcsolatban Bálint Károly kitért arra is, jellemzően a zömökebb, tömörebb palánták a legjobbak, de érdemes másféle palántákat is ültetni, mert a kisebb később ad termést, így be lehet osztani, hogy mindig legyen.

Kérdésre ismertette, a paradicsompalántákat érdemes olyan helyre ültetni, ahol legalább nyolc óra napsütést kap, hogy szépen fejlődjön, azonban nem szabad túllocsolni azokat, sokkal inkább többször kell kevesebb folyadékot adni a növénynek.

Bálint Károly a műsorban beszélt továbbá a kertek aktuális divatjáról, a növények védelméről és esetleges betegségeik kezeléséről is.

Hallgassa meg a beszélgetést!

kiemelt kép: erdmost.hu/archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email